Lymphosan Cardio Balance

Fitosorbent za čišćenje organizma i podršku kardiovaskularnom sistemu

Lymphosan C Balance, 90 gProizvod sadrži nekoliko vrsta rastvorljivih biljnih vlakana u obliku biljnih sorbenata. U njegovom su sastavu u celom svetu popularni ekstrakti zelenog čaja i plodova gloga.

1.530,00 dinara – 90 grama

Bez obzira na očigledne uspehe farmakologije, rasprostranjenost kardiovaskularne patologije je i dalje visoka i dalje je vodeći uzrok smrtnosti u većini razvijenih zemalja. To je izazvano time što 70-75% slučajeva bolesti malo zavisi od farmakoterapijskih faktora rizika. Pre svega tu spadaju nepravilna ishrana, nedovoljna fizička aktivnost, pušenje i zloupotreba alkohola. Nepravilnu ishranu potpuno opravdano možemo smatrati vodećim faktorom rizika, pre svega se to tiče holesterola koji je dominantan u ishrani, zasićenih masti, ugljenih hidrata koji se lako usvajaju i smanjenog broja i raznovrsnosti mikronutrijenata u ishrani. Limfosan Cardio Balance uključuje sve najbolje što je priroda napravila za zaštitu našeg srca. Glavne komponente Limfosan Cardio Balance su hranljiva vlakna citrusa, inulinski koncentrat plodova čičoke i složeni biljni kompleks „Novokardin“.

Hranljiva vlakna zajedno s unikatnim niskomolekularnim pektinima obezbeđuju efikasnu apsorpciju holesterola u crevima, samim tim smanjuju količinu te štetne supstance u krvi. To je najbolja preventiva XXI veka za aterosklerozu.

Inulinski koncentrat plodova čičoke je prebogat prirodnim materijama, koje štite ćelije srca i sudova od povreda.

Biljni kompleks Limfosan Cardio Balance sadrži najefikasnije i u kardiologiji preporučljivo lekovito bilje. Dejstvujući sa gore pomenutim biološki aktivnim supstancama Limfosan Cardio Balance te biljne komponente doprinose smanjenju arterijskog pritiska, normalizuju rad srca, povećavaju snagu srčanih otkucaja, preventiva su za aterosklerozu, učvršćuju krvne sudove. Mnoge od tih lekovitih trava su takođe i izvor moćnih antioksidanata – bioflavonoida, koji štite kardio-vaskularni sistem od hemijskih i emocionalnih stresova.

Primena

Lymphosan Cardio Balancese preporučuje kao sredstvo za preventivu i kao pomoćna terapija pri funkcionalnom narušavanju digestivnog trakta, a takođe i kao dodatni izvor hranljivih vlakana. Može da se koristi i kao sredstvo dijetetske korekcije u sledećim slučajevima:

  • neurocirkulatorna distonija;
  • ishemijska bolest srca;
  • hipertonična bolest I-II stepena;
  • aritmija;
  • miokardiopatija (klimakterična, tireotoksična i alkoholna);
  • ateroskleroza sudova ekstremiteta i mozga.

Ograničenja

Individualna netrpeljivost na komponente koje su u sastavu proizvoda. Trudnicama i dojiljama se savetuje upotreba tek nakon konsultacija sa lekarom.

Način upotrebe

Najbolje je koristiti ga ujutru 30 minuta pre doručka. Količinu od 7,5 g praška (1 puna kafena kašičica) rastvoriti u 200-250 ml tople vode (50–60°С) i dobro umutiti mikserom dok se ne dobije homogena masa; popiti odjednom.

Sastav

Pektin, smola, ekstrakt kljukve, prašak od plodova čičoke, ekstrakt rastavića.

SERIJA “LYMPHOSAN”

FITO-SORPCIONI KOMPLEKSI S DEJSTVOM ČIŠĆENJA

Jedan od ključnih mehanizama lekovito-profilaktičkog dejstva Lymphosan-a je efekat entero-sorpcije, to jest vezivanje i izbacivanje toksina i štetnih materija na nivou creva. Ako se ranije enterosorpcija smatrala prostim procesom, sada su predstave o njoj jako složenije. U skladu s tim usložnjen je i sastav Lyphosan-a, koji sada se koriste i mehaničke, i biohemisjke i biološke sorpcije.

Još jedan važan zaštitni mehanizam Lymphosan-a je antioksidativna korekcija. Antioksidativni sistemi organizma su uvek u centru pažnje savremene endoekologije, jer upravo antioksidansi anuliraju najopasnije hemijske supstance – slobodne radikale. Ti izuzetno agresivni hemijski oksidatori se neizbežno formiraju u svim organima i tkivima, u kojima se vrši razmena kiseonika i predstavljaju neprekidnu pretnju ćelijama. Na svu sreću, u svim živim organizmima priroda je predvidela pouzdanu zaštitu protiv tih bioloških oksidatora, koji je nazvan antioksidativni (antioksidatorni) sistem. Ipak, nažalost, antioksidansi se gotovo ne sintetišu u čovekovom organizmu i potpuno zavisimo od njihovog unosa kroz hranu. A u ishrani većine savremenih ljudi katastrofalno nedostaje sveže hrane biljnog porekla, koja je i glavni izvor antioksidanasa.

Glavni mehanizam endoekoloških fitokorekcija prethodnih modifikacija Lymphosan-a je bio mehanizam limfosanacije i limfostimulisanja, koji je bio usmeren na aktiviranje funkcija čišćenja limfnog sistema. Ipak u poslednje vreme u centru pažnje svih endoekologa je drugi, još univerzalniji i moćniji mehanizam za samostalno čišćenje organizma.

Radi se o fermentnom sistemu za detoksikaciju stranih materija, koje su uglavnom skoncentrisane u ćelijama jetre i creva. Za razliku od svih drugih sistema za čišćenje organizma, fermentni sistem detoksikacije podrazumeva ne samo otklanjanje štetnih materija iz organizma, već i najaktivnije hemijsko neutralisanje. Zbog toga se u ćelijama jetre i creva nalazi na hiljadu različitih i strogo specijalizovanih fermenata, svaki je namenjen neutralisanju određene grupe hemijskih supstanci.

Važna osobenost tog sistema je sposobnost da reguliše svoju aktivnost u skladu s intenzitetom toka stranih materija. Na primer, ukoliko nam je lekar prepisao određeni lek ili ukoliko radimo u proizvodnji koja je štetna, naši fermenti koji neutrališu značajno povećavaju svoju aktivnost i na taj način održavaju čistoću našeg organizma, ukoliko naravno hemijsko opterećenje ne prelazi dozvoljene granice.

Ipak, uopšte nije obavezno da se podvrgavamo hemijskom opterećenju kako bismo podigli nivo čišćenja organizma. Ispostavilo se da mnogo hranljivo i lekovito bilje sadrži absolutno bezopasne materije koje efikasno podižu aktivnost neutrališućih fermenata. Upravo na tom principu se zasniva čišćenje Lymphosan-a.

Tako je na bazi osnovnog sastava Lymphosan-a, dodavanjem određenih grupa samoniklog bilja iz Sibira dobijeno 5 novih prooizvoda (Lymphosan Liver Vitality, Lymphosan Nephro Support, Lymphosan C Balance, Lymphosan J Comfort i Lymphosan F Beauty) koji, osim već opisanih funkcija, dodatno pružaju podršku drugim sistema ili organima našeg organizma (jetri, urinarnom traktu, kardio-vaskularnom sistemu, zglobovima i koštanom sistemu i ženskim problemima).

 

Kontaktirajte nas za dodatne informacije:

📞 +381 60 453 04 54

sasvimprirodno.net@gmail.com

Referalni link: