Chronolong

Anti-age biokompleks

 

Kompleks sadrži 100% fitoestrogena genisteina, jednog od glavnih izvora mladosti žena. Sastav proizvoda je obogaćen klicama sojinih bobica, koje sadrže desetine oblika prirodnih fitoestrogena, pojačavaju efekat genisteina. Vitamin C u obliku askorbinske kiseline doprinosi formiranju kolagena, koji je neophodan za normalno funkcionisanje krvnih sudova kože. Folacin doprinosi normalnoj razmeni homocisteina za vreme menopauze.

3.280,00 dinara – 30 kapsula

 

Osnovni mehanizam delovanja Chronolong fitoestrogena je povezan s njihovom sposobnošću da se vezuju za receptore estrogena i da ih imitiraju i samim tim delimično kompenzuju njihov deficit tokom klimaksa. Zahvaljujući tome ne samo da se ublažava klimaks već se i vrši preventiva kod starosnih oboljenja koja su izazvana deficitom estrogena.

Psihoemocionalna narušavanja. U suštini, sudeći po rezultatima kliničkih istraživanja primena fitoestrogena doprinosi smanjenju pojave psihoemocionalnih rastrojstava i rastrojstava krvnih sudova (valunzi, oscilacije u raspoloženju, narušavanje sna i dr.) u proseku od 40-54%. Teško je poreći da je dati pokazatelj neuporediv s rezultatima primene sintetičkih hormona čija je efikasnost 80-95%, ali uzimajući u obzir mnogobrojne nedostatke hormonske terapije, prednost fitoestrogena i pre svega njegova neškodljivost su očigledni.

Zaštita srca. Kao i sami estrogeni i fitoestrogeni štite srce, pre svega je to povezano s antiaterosklerotičnom aktivnošću, to jest sposobnošću da smanjuju povećan nivo holesterola i da povećavaju otpornost ćelija sudova na rušilačko dejstvo proizvoda peroksidacije. Osim toga, fitoestrogeni štiteći sudove doprinose sprečavanju razvoja hipertonične bolesti. Nije nebitno i to da fitoestrogeni normalizuju razmenu ugljenih hidrata i smanjuju povećanje nivoa glukoze i insulina, što je u datom trenutku jedan od najbitnijih faktora koji dovode do oboljenja ne samo od dijabetisa, već i kardiovaskularnih. Fitoestrogeni takođe koriguju smanjenje tokom klimaksa estrogenske zavisnosti procesa metilacije metionina, što normalizuje nivo homocisteina, a  povećanje nivoa metionina je dokazan faktor rizika kardio-vaskularnih bolesti, pre svega ateroskleroze, a takođe i starosnih narušavanja centralnog nervnog sistem).

Preventiva osteoporoze. Delimično kompenzujući starosni deficit estrogena, fitoestrogeni mogu da uspore gubitak kalcijuma i da doprinesu dugotrajnoj preventivi od osteoporoze. Sasvim nedavno ti podaci su potvrđeni u Italiji tokom istraživanja koje je sprovedeno u isto vreme u tri medicinska centra na 389 žena u postmenopauzi koje su imale osteoporozu. Pokazatelj mineralne gustine koštanog tkiva butne kosti je bio manji od 0,795 g/cm2. Polovini žena su uvodili u ishranu po 54 mg genisteina svakog dana tokom 2 godine, a ostalim – placebo. Obe grupe su dobile i preparate kalcijuma i vitamin D. Kod svih učesnica su određivali pokazatelj mineralne gustine koštanog tkiva butne kosti i slabinskih pršljenova. U grupi koja nije primala fitoestrogen je bilo primećeno dalje smanjenje mineralne gustine kostiju – u pršljenovima i butnoj kosti na 0,053 i 0,037 g/cm2. U grupi koja je dobijala fitoestrogen taj pokazatelj je naprotiv porastao na 0,049 i 0,035 g/cm2.

Antikancerogeni efekat. Za razliku od sintetičkih estrogena čija primena povećava rizik od onkoloških bolesti ženskog polnog sistema, fitoestrogeni doprinose preventivi. To je vezano za to da fitoestrogeni imaju veliku sličnost sa beta-receptorima estrogena koji su uglavnom skoncentrisani u kostima, koži, kardio-vaskularnom i nervnom sistemu), a u ćelijama polnog sistema i dojki su prisutni alfa-receptori, na koje fitoestrogeni ne samo da ne deluju, već ih delimično i blokiraju. U rezultatu fitoestrogeni u polnom sistemu imaju suprotno antiestrogeno dejstvo i smanjuju rizik od tumora koji zavise od estrogena.

Ti podaci su potvrđeni mnogim istraživanjima i svedoče o tome da visoka upotreba fitoestrogena (pre svega genisteina) dovodi do smanjenja rizika od tumora ženskih polnih organa. Na primer, žene koje imaju najviši nivo genisteina u krvi imaju tri puta manji rizik od pojave tumora dojke nego žene koje imaju niži nivo.

Preventiva starosnih promena na koži. Estrogeni igraju važnu ulogu u očuvanju mladosti i zdravlja kože. Upravo oni regulišu sintezu i obnavljanje kolagena, štite vlakna kolagena i elastina od delovanja slobodnih radikala (koji se prekomerno stvaraju zbog delovanja sunčevih zraka), sprečavaju fotostarenje. Estrogeni regulišu i sintetišu mukopolisaharide i hijaluronsku kiselinu koja je zadužena za regeneraciju i hidrataciju kože. Prilikom smanjenja nivoa estrogena tokom klimaksa te važne za zdravlje kože funkcije se narušavaju što dovodi do rapidnog starenja.

Fitoestrogeni su sposobni da kompenzuju starosni deficit estrogena, skoro potpuno imitirajući njegov efekat i na taj način čuvaju procese regeneracije i obnavljanja kože. Ovo svojstvo fitoestrogena je počelo među prvima da se koristi u medicini i kozmetologiji već krajem 1980. godine.

Najbolje proučen i najefikasniji je danas fitoestrogen genistein. Dodatak ishrani Chronolong predstavlja prvi proizvod na tržištu u čijem sastavu se nalazi unikatni  patentirani kompleks Bonistein, koji je stopostotni genistein. Klinička i laboratorijska istraživanja su pokazala čitav niz anti-age efekata genisteina. On stimuliše sintezu kolagena i hijaluronske kiseline u koži, hidrira je i pridaje joj elastičnost, ima antiaterosklerotično dejstvo i sprečava pojavu trombova, zaustavlja procese starosne osteoporoze i ublažava tok klimaksa. Genistein ima izražen onkoprofilaktički efekat za ženski polni sistem. Osim genisteina Chronolong sadrži i obogaćeni ekstrakt klica sojinih bobica – izvor desetine drugih vidova prirodnog fitoestrogena koji dopunjuju i pojačavaju profilaktički efekat genisteina.

Značaj imaju i druge biološki aktivne komponente koje se nalaze u sastavu Chronolong-a, jer fitoestrogeni sami od sebe ne mogu da reše sve probleme starenja.

Holekalciferol normalizuje razmenu kalcijuma i zajedno s fitoestrogenima doprinosi preventivi starosne osteoporoze. Osim toga, on ima dokazan onkoprofilaktički efekat u pogledu ženskih polnih organa i posebno u odnosu na tumor dojke. Bitno je i svojstvo holekalciferola kao što je preventiva fitostarenja kože.

Folacin sprečava u organizmu formiranje veoma štetne za kardio-vaskularni i centralni  nervni sistem materije – homocisteina, čija se količina naglo povećava tokom klimaksa. Folacin je takođe i preventiva od anemije, koja se često javlja kod žena u periodu hormonskih promena.

Askorbinska kiselina je neophodna za sintezu kolagena u kostima, koži i sudovima, njena aktivnost se s godinama smanjuje. Ona je takođe jedan od najaktivnijih antioksidanata, koji štite kardio-vaskularni sistem i kožu.

Glukozamin sulfat je neophodan za preventivu za starosna oštećenja zglobova, a takođe i za sintezu hijaluronske kiseline, koja daje koži elastičnost. Glukozamin je efikasni bifidogeni faktor, to jest doprinosi normalizaciji crevne mikroflore i utiče na broj bifidobakterija. A to je važno ne samo samo po sebi, već i zato što je bifidoflora neophodna za formiranje aktivnih formi fitoestrogena u crevima. Upravo zbog toga za ljude koji imaju disbakteriozu proizvodi koji sadrže fitoestrogene su slabo efikasni.

Primena

Proizvod se preporučuje ženama u uzrastu od 35 godina i preko kao preventiva za starosna oštećenja koja su povezana s nedostatkom estrogena, a kod žena preko 50 godina i zbog ublažavanja klimakteričnih promena. Ukoliko se koristi duži vremenski period Chronolong:

  • poboljšava stanje kože;
  • čuva žensku figuru (raspoređuje masti u skladu s ženskim tipom);
  • učvršćuje koštano tkivo, usporava procese osteoporoze;
  • poboljšava funkcionalno stanje kardio-vaskularnog sistema;
  • poboljšava funkcionalnu aktivnost centralnog nervnog sistema;
  • normalizuje razmenu ugljenih hidrata i masti;
  • povećava se zaštita od tumora.

Ograničenja

Individualna netrpeljivost prema komponentama proizvoda, trudnoća i dojenje. U ovim slučajevima se pre primene preporučuje konsultovanje sa kompanijskim lekarima.

Način upotrebe

Odrasli (stariji od 35 godina) po 1 kapsulu dnevno sa obrokom.

 

Kontaktirajte nas za dodatne informacije:

📞 +381 60 453 04 54

sasvimprirodno.net@gmail.com

Referalni link: