Elemvital s organskim kalcijumom

Kalcijum – mineral prirodne čvrstine

Essential Mineral. Calcium with Siberian herbs, 60 KapsulaKalcijum, cink, mangan i vitamin D su neophodni za očuvanje kostiju u normalnom stanju. Kalcijum doprinosi normalizovanju rada mišića, igra važnu ulogu u deobi ćelija. Vitamin B6 doprinosi normalizovanju rada imunog sistema. Vitamin C podstiče stvaranje kolagena, a vitamin D apsorbciju kalcijuma i fosfora.

1.210,00 dinara – 60 kapsula

Osteoporoza je smanjenje snage koštanog tkiva, koje se razvija usled narušavanja mineralne razmene. Sve do sada je malo poznato da je osteoporoza jedna od najrasprostranjenijih bolesti savremenih žena. Po podacima medicinske statistike osteoporoza se razvija skoro kod svake četvrte žene u uzrastu preko 50 godina, a koštani prelomi se sreću kod njih 4-7 puta češće nego kod muškaraca.

Pojava osteoporoze ima nekoliko razloga: smanjenje usled starenja nivoa ženskih polnih hormona, nedovoljno kretanje, deficit vitamina D3 (što je posebno aktuelno u severnim zemljama, uključujući i Rusiju, zbog nedovoljne količine sunca, pod čijim uticajem se u koži sintetiše vitamin D3), takođe i značajno smanjenje u savremenoj ishrani kalcijuma, magnezijuma, cinka, vitamina C i ostalih biološki aktivnih supstanci, koje su neophodne za učvršćivanje koštanog tkiva.

Danas ne postoji pouzdan način lečenja osteoporoze i zbog toga jedini pouzdan način za očuvanje zdravlja kostiju je rana preventiva. Vitaminsko-mineralni kompleks ElemVitala sa organskim kalcijumom u čijem se sastavu nalazi 13 biološki aktivnih komponenti je bio specijalno razrađen za najraniju i najefikasniju preventivu te bolesti uzimajući u obzir sve osnovne razloge osteoporoze i najsavremenije predstave o mehanizmu njegovog nastanka.

Kratka karakteristika osnovnih razloga za osteoporozu i mehanizmi lekovito-preventivnog dejstva aktivnih sastojaka ElemVitala sa organskim kalcijumom su dati u tabeli.

Data tabela nam svedoči o tome da bez obzira na mnogobrojne razloge osteoporoze, savremena znanja i tehnologije nam dozvoljavaju da rešimo sve te probleme. Takođe tabela nam pomaže da shvatimo zašto su nedovoljno efikasni obični proizvodi, koji sadrže kalcijum ili čak kombinovani proizvodi s vitaminom D3. Usvajanje kalcijuma u čistom obliku nije preko 1-2%, a u kombinaciji s vitaminom D3 – 20-30%, zato što kao prvo potrebne su dodatne količine magnezijuma, cinka i supstance koje regulišu ženske polne hormone (na primer, fitoestrogeni). Kao drugo, za građenje snažne mineralne osnove kostiju osim kalcijuma potreban je i fosfor i silicijum. Napokon, pod tri, čak i da se organizam obezbedi dovoljnom količinom kalcijuma i drugih minerala koštano tkivo neće biti potpuno ukollko se ne učvrsti vezivna osnova kostiju.

Još jedna važna odlika ElemVitala sa organskim kalcijumom je korišćenje samo prirodnih mineralnih komponenti. Na primer, kalcijum dobijaju iz prirodnog krečnjaka pomoću tehnologija helatiranja i taloženja. Taloženje kalcijuma se dobija putem prerade očišćenog i spaljenog krečnjaka mineralnim kiselinama (na primer, ugljena ili fosforna), u rezultatu čega se oslobađa čist karbonat kalcijuma (specifičan za koštano tkivo hidroksiapatit kalcijuma). Posle toga dobijena jedinjenja kalcijuma helatiraju, tj. spajaju se s aminokiselinama, koje kao da maskiraju molekule kalcijuma. Creva čoveka prihvataju takvo jedinjenje kao belančevinu, u rezultatu čega apsorbcija tog oblika kalcijuma raste do 90% u poređenju s 10-20% neorganskog kalcijuma.

Na kraju treba istaći i to da bez obzira što osteoporoza uglavnom pogađa žene, ElemVitala sa organskim kalcijumom mogu s uspehom da koriste i muškarci, i deca. Mada je građa koštanog tkiva i sistem regulisanje mineralne razmene u dečijem i muškom organizmu mnogo jednostavnije nego kod žena, ipak i jedni i drugi za građenje čvrstog koštanog tkiva osim kalcijuma i vitamina D3 treba da uzimaju i biološki aktivne materije kao što su vitamin K, vitamin C, vitamin B6, magnezijum, cing, mangan, fosfor i silicijum.

Svi oni u optimalnom odnosu postoje u organskom mineralnom kompleksu ElemVitala sa organskim kalcijumom i zbog toga se on uspešno može koristiti nezavisno od pola i uzrasta.

Mehanizmi lekovito-preventivnog delovanja vitaminsko-mineralnog kompleksa „ElemVitals sa organskim kalcijumom“

Aktivni sastojci Lekovito-preventivni efekti
Kalcijum Predstavlja glavnu mineralnu komponentu koštanog tkiva i obezbeđuje njegovu snagu.
Magnezijum Neophodan je za potpuno apsorbovanje kalcijuma u crevima. Pri deficitu magnezijuma nivo apsorbcije kalcijuma značajno opada.
Vitamin D3 Reguliše usvajanje kalcijuma u crevima i dospevanje u koštano tkivo, a takođe i ograničava izlučivanje preko urina.
Vitamin C
Bioflavonoidi
Vitamin B6
Mangan
Sve ove supstance su neophodne za sintezu kolagena – najvažniju belančevinu vezivnog tkiva, koja formira skelet. Ukoliko je nedovoljna snaga vezivne osnove kostiju osteoporoza se razvija nezavisno od dovoljne količine kalcijuma i ostalih mineralnih supstanci.
Vitamin B6
Vitamin K1
Potreban za sintezu osteokalcina – posebne belančevine, koja je neophodna za kristalizaciju hidroksiapatita kalcijuma u koštanom tkivu.
Cink Reguliše aktivnost hormona kalcitonina, bez koga je nemoguće prodiranje kalcijuma iz krvi u kosti.
Medicago
Koren sladića
Obe biljke su bogati izvor prirodnog fitoestrogena, koji delimično kompenzuje starosno smanjenje nivoa ženskih polnih hormona – estrogena. Kao što je poznato smanjenje nivoa estrogena s godinama, je glavni razlog razvoja osteoporoze kod žena.
Koren maslačka Bogat izvor prirodnog fosfora, koji je pored kalcijuma neophodan za formiranje hidroksiapatita kalcijuma – glavnog elementa mineralne baze kostiju. Osim toga, koren maslačka je veoma bogat inulinom, koji pospešuje jonizaciju kalcijuma u crevima i samim tim povećava nivo apsorbcije.
Trava preslice Izuzetno bogata prirodnim jedinjenjima silicijuma, koji je pored kalcijuma i fosfora neophodan za jačanje kostiju.
Trava bidens Izvor prirodnog mangana i bioflavonoida, neophodan za sintezu belančevina (kolagena) skeleta. U narodnoj medicini bidens je najpoznatije sredstvo za lečenje rahitisa.
Koren sladića
Vitamin K1
Vitamin K1 i biološki aktivne supstance korena sladića regulišu razmenu kalcijuma u bubrezima i sprečavaju preterano izlučivanje urinom.

Primena

Preporučuje se kao sredstvo koje podstiče normalizovanje mineralne razmene:

  • pri osteoporozi;
  • kod trauma kostiju;
  • a takođe i deci u periodu intenzivnog rasta.

Ograničenja

Individualna netrpeljivost na komponente koje su u sastavu proizvoda.

Način upotrebe

Odrasli po 1 kapsula 3 x dnevno uz obrok. Dužina primene – 3 meseca. Preporučuje se ponavljanje kursa 2-3 puta godišnje. Deca starija od 7 godina mogu uzimati 1 kapsulu dnevno uz obed.

Sastav 

Kalcijum-karbonat, kalcijum hidroksiapatit, kalcijum citrat, ekstrakt soje, ekstrakt rastavića, askorbinska kiselina, DL-alfa-holekalciferol, piridoksin hidrohlorid, cink citrat, mangan sulfat.

3 kapsule sadrže:

Naziv Masa % od preporučene dnevne doze
Kalcijum 529,5 mg 53
Vitamin C 162 mg 270
Vitamin D3 12,42 mkg 248,4
Vitamin B6 4,05 mg 202,5
Vitamin K1 276,3 mkg
Izoflavonoidi 36 mg
Cink 14,73 mg 98,2
Mangan 2,46 mg

 

 

Kontaktirajte nas za dodatne informacije:

📞 +381 60 453 04 54

sasvimprirodno.net@gmail.com

Referalni link: