Trimegavitals Siberian linseed oil and omega-3 concentrate

 

Cena: 1.250 din

30 kapsula

 

Kompleks zasićen omega-3 kiselinama u obliku koncentrovanih etil estara masnih kiselina. Prirodan izvor kiselina je najbogatije laneno ulje. Omega-3 kiseline (eikozapentaenska (EPK) i dokozaheksaenska (DHA) su važna komponenta zdrave ishrane. Sastav proizvoda je obogaćen vitaminom E.

Opis proizvoda

Trimegavital Ulje sibirskog lana i omega 3 je razrađen na bazi dodatka ishrani „Omega-3“. Glavnu vrednost proizvoda predstavlja kompleks polinezasićenih masnih kiselina kako životinjskog, tako i biljnog porekla. Usavršena formula uključuje dokozaheksaensku kiselinu (DHK) i eikozapentaensku (EPK) omega-3 kiselinu. Te masne kiseline su posebno važne, jer se one u prvobitnom obliku koriste za građenje ćelijskih zidova svih organa i tkiva. Velika koncentracija tih kiselina je pronađena u masnoj morskoj ribi.

Laneno ulje zauzima prvo mesto među biljnim izvorima po koncentraciji kiselina omega-3 i omega-6. Uglavnom spektar masnih kiselina u ulju je predstavljen na sledeći način: alfa-linolenska (do 60%), linoleinska (20%) i oleinska kiselina. U organizmu iz alfa-linolenske kiseline se mogu sintetisati DHK i EPK, ali samo u maloj količini. Zbog toga kiseline, koje su dobijene iz biljnog izvora, je neophodno dopunjavati sa EPK i DHK životinjskog porekla. S druge strane, biljna sirovina je bogata vitaminom E, koji pomaže pretvaranju alfa-linolenske kiseline u EPK i DHK i štiti organizam od povreda i oksidovanih omega-3 masnih kiselina. Lipidni kompleks Trimegavital Ulje sibirskog lana i omega 3 sadrži još i ulje zlolesine, soje i kedra. Ove vrste ulja, osim nezasićenih kiselina sadrže i širok spektar antioksidanata i polivitaminski kompleks.

  1. Štiti srce i krvne sudove.Efikasnost nezasićenih kiselina na preventivu kardio-vaskularnih bolesti je dokazana klinički i eksperimentalno. Masne kiseline podstiču pretvaranje viška holesterola u žučnu kiselinu i izbacivanje iz organizma. Oni imaju uticaj na krvotok, sprečavaju pojavu trombova, učvršćuju zidove krvnih sudova, povećavaju elastičnost. Zahvaljujući tim svojstvima smanjuje se rizik od razvoja ateroskleroze i tromboembolije i nastajanje opasnih po zdravlje stanja kao što su infarkti miokarda, udari, ishemijska bolest srca.
  2. Stabilizuje ćelijske membrane.Formirajući lipidni sloj zidova svih ćelija, masne kiseline čuvaju ih i normalizuju razmenu materija među ćelijama i međućelijskim prostorom. To ima ogromnu ulogu za normalan rad srčanog mišića i mozga, jer se zahvaljujući tome poboljšava sprovođenje nervnih impulsa u centralnom i perifernom nervnom sistemu.
  3. Ima antioksidaciono dejstvo.Prirodne komponente ulja zlolesine, soje i kedra su jaki antioksidanti i štite genetski aparat ćelija od povreda slobodnih radikala. Danas je već i naučno dokazano da je jedan od razloga pojave onkoloških bolesti i starenja upravo skupljanje ćelijskih povreda, koje su izazvane uticajem slobodnih radikala. Ogroman značaj ima i zaštitno dejstvo antioksidanata u endotelu krvnih sudova i srca kao preventiva za aterosklerozu i arterijsku hipertoniju.
  4. Reguliše rad imunog sistema.Preko produkata svog metabolizma eikozanoidi i polinezasićene masne kiseline imaju protivupalno dejstvo, smanjuju intezitet upalnog procesa, i imunomodelirajuće, povećavaju adekvatno reagovanje imunog sistema na različite faktore. Kao rezultatu toga smanjuje se rizik od nastanka prehlada, upala digestivnog trakta, jetre i olakšava se trajanje alergije, reumatskih artritisa, infektivnih endo i miokarditisa.
  5. Vitaminsko dejstvo.Prirodne komponente Trimegavitals omega 3 i ulje sibirskog lana su bogate vitaminima A, E, D, grupe B i mikroelementima, koji se nalaze u obliku pristupačnijem za organizam.

Primena

Proizvod se naročito preporučuje:

  • Kod kardiovaskularnih bolesti (ishemijska bolest srca, hipertenzija, poremećaj srčanog ritma, visok nivo holesterola u krvi);
  • Kod početnog stadijuma dijabeta tip II;
  • Kod hroničnih upalnih i alergijskih oboljenja (reumatoidni artritis, ulcerozni kolitis i Crohnova bolest, psorijaza, ekcem, bronhijalna astma).

Ograničenja

Individualna netrpeljivost na komponente.

 

Način upotrebe

Odrasli 2-3 kapsule dnevno za vreme jela u trajanju od 2-3 meseca. Ponoviti 3-4 puta godišnje. Trudnice trebaju da prestanu uzimati 2-3 nedelje pre očekivanog datuma porođaja.

Sastav: etil estar masne kiseline, koji se sastoji od ribljeg ulja, želatina, lanenog ulja, DL-alfa-tokoferol acetata, antioksidantna sredstva (askorbil palmitat, ekstrakti zasićeni tokoferolom, ekstrakt ruzmarina).

3 kapsule sadrže:

Naziv Masa % od preporučene dnevne doze
Omega 3 1125 mg 56,3
Vitamin E 14,6mg 97,3

 

Kontaktirajte nas za dodatne informacije:

📞 +381 60 453 04 54

sasvimprirodno.net@gmail.com

Referalni link: