Lymphosan Pure Life

Fitosorbent za osnovno čišćenje organizma

Lymphosan Pure Life, 90 gBiljni proizvod s pektinom sadrži veliku količinu hranljivih vlakana, koji su važni elementi za normalno funkcionisanje digestivnog trakta. Pektini su jedan od oblika hranljivih vlakana koji pomažu da se održi normalan nivo holesterola u krvi. Sastav proizvoda je obogaćen biljnim ekstraktima morača koji je poznat od davnina, korenom čička i listovima masline.

1.800,00 dinara – 90 grama

Osim kompleksnog čišćenja Lymphosan Pure Life ima i čitav niz specifičnih lekovito-preventivnih efekata na organe i sisteme organa.

Imuno-stimulišuće dejstvo. Taj efekat je izazvan svojstvima lekovitog bilja koji ulaze u sastav Lymphosan Pure Life. Odličan efekat za jačanje imuniteta ima prirodni inulinski kompleks bobica čičoke. Hranljiva vlakna koja se nalaze u sastavu Limphosan Pure Life doprinose obnavljanju normalne crevne flore, koja je najbitniji element očuvanja imuniteta.

Antiaterosklerotično dejstvo. Taj efekat je povezan sa svojstvima hranljive celuloze da vezuje holesterol i želudačnu kiselinu u crevima i samim tim se smanjuje nivo holesterola u krvi. Osim toga, direktno antiaterosklerotično dejstvo imaju pšenične klice, trava klevera i koren angelike.

Protivupalno dejstvo. To svojstvo nam dozvoljava da koristimo proizvod prilikom niza upalnih bolesti. Protivupalno dejstvo Lymphosan Pure Life imaju biljne komponente kao što su ekstrakt aloje, čička i plodova divlje ruže.

Dejstvo smanjenja nivoa šećera. Limfosan Pure Life podstiče smanjenje nivoa glukoze u krvi zahvaljujući trostrukom dejstvu: 1) hranljiva vlakna smanjuju prodiranje glukoze u creva; 2) prirodni inulinski kompleks bobica čičoke normalizuje razmenu glukoze; 3) lišće borovnice ima dejstvo slično insulinu.

Antibakterijsko dejstvo. Biljne komponente Lymphosan Pure Life sadrže veliki broj prirodnih antibiotika – fitoncida, koji štite respiratorne organe, digestvini i urinarni trakt od mnogih bakterijskih i virusnih infekcija.

Antialergijsko dejstvo. U sastavu Lymphosan Pure Life se koristi nekoliko mehanizama antialergijskog dejstva. Kao prvo, kompleks hranljivih vlakana doprinosi vezivanju u crevima mnogih hranljivih alergena. Kao drugo, prirodni inulinski kompleks doprinosi otklanjanju disbakterioze creva, koja je jedan od važnijih razloga alergija. Kao treće, mnoge biljne komponente Lymphosan-a imaju direktno antialergijsko dejstvo.

Normalizacija varenja hrane. Bogati sastav Lymphosan Pure Life vam pomaže da prevaziđete mnoge probleme s varenjem, kao što su hroničan zatvor, disbakterioza creva, narušavanje izlučivanja žuči.

Primena

Lymphosan Pure Life se preporučuje kao sredstvo za preventivu i kao pomoćna terapija pri funkcionalnom narušavanju digestivnog trakta, a takođe i kao dodatni izvor hranljivih vlakana. Može da se koristi i kao sredstvo dijetetske korekcije u sledećim slučajevima:

  • hronična oboljenja organa digestivnog trakta (gastritis, pankreatitis, enterokolitis, kolitis, disbakterioza creva, hepatitis, holecistitis);
  • hronične kardio-vaskularne bolesti (ateroskleroza, ishemijska bolest srca, hipertenzija);
  • endokrine bolesti (dijabetes, bolesti štitne žlezde, masnoća);
  • imunodeficitna stanja (česte prehlade, česta komplikovanja hroničnih infektivnih procesa);
  • alergijske bolesti kože i respiratornih organa (neurodermatitis, psorijaza, atopični dermatitis, ekcemi, bronhijalna astma, polinoza).

Ograničenja

Individualna netrpeljivost na komponente koje su u sastavu proizvoda. Trudnicama i dojiljama se savetuje upotreba tek nakon konsultacija sa lekarom.

Način upotrebe

Najbolje je koristiti ga ujutru 30 minuta pre doručka. Količinu od 7,5 g praška (1 puna kafena kašičica) rastvoriti u 200-250 ml tople vode (50–60°С) i dobro umutiti mikserom dok se ne dobije homogena masa; popiti odjednom.

Sastav

Pektin, smola, prašak od plodova čičoke, ekstrakt morača, ekstrakt korena čička, ekstrakt listova sušene masline, ekstrakt Harpagophytum procumbens, ekstrakt bajkalskog šiška, ekstrakt eleuterokoka, ekstrakt šipka, ekstrakt rastavića, ekstrakt ehinacee, ekstrakt aloe vere.

SERIJA “LYMPHOSAN”

FITO-SORPCIONI KOMPLEKSI S DEJSTVOM ČIŠĆENJA

Jedan od ključnih mehanizama lekovito-profilaktičkog dejstva Lymphosan-a je efekat entero-sorpcije, to jest vezivanje i izbacivanje toksina i štetnih materija na nivou creva. Ako se ranije enterosorpcija smatrala prostim procesom, sada su predstave o njoj jako složenije. U skladu s tim usložnjen je i sastav Lyphosan-a, koji sada se koriste i mehaničke, i biohemisjke i biološke sorpcije.

Još jedan važan zaštitni mehanizam Lymphosan-a je antioksidativna korekcija. Antioksidativni sistemi organizma su uvek u centru pažnje savremene endoekologije, jer upravo antioksidansi anuliraju najopasnije hemijske supstance – slobodne radikale. Ti izuzetno agresivni hemijski oksidatori se neizbežno formiraju u svim organima i tkivima, u kojima se vrši razmena kiseonika i predstavljaju neprekidnu pretnju ćelijama. Na svu sreću, u svim živim organizmima priroda je predvidela pouzdanu zaštitu protiv tih bioloških oksidatora, koji je nazvan antioksidativni (antioksidatorni) sistem. Ipak, nažalost, antioksidansi se gotovo ne sintetišu u čovekovom organizmu i potpuno zavisimo od njihovog unosa kroz hranu. A u ishrani većine savremenih ljudi katastrofalno nedostaje sveže hrane biljnog porekla, koja je i glavni izvor antioksidanasa.

Glavni mehanizam endoekoloških fitokorekcija prethodnih modifikacija Lymphosan-a je bio mehanizam limfosanacije i limfostimulisanja, koji je bio usmeren na aktiviranje funkcija čišćenja limfnog sistema. Ipak u poslednje vreme u centru pažnje svih endoekologa je drugi, još univerzalniji i moćniji mehanizam za samostalno čišćenje organizma.

Radi se o fermentnom sistemu za detoksikaciju stranih materija, koje su uglavnom skoncentrisane u ćelijama jetre i creva. Za razliku od svih drugih sistema za čišćenje organizma, fermentni sistem detoksikacije podrazumeva ne samo otklanjanje štetnih materija iz organizma, već i najaktivnije hemijsko neutralisanje. Zbog toga se u ćelijama jetre i creva nalazi na hiljadu različitih i strogo specijalizovanih fermenata, svaki je namenjen neutralisanju određene grupe hemijskih supstanci.

Važna osobenost tog sistema je sposobnost da reguliše svoju aktivnost u skladu s intenzitetom toka stranih materija. Na primer, ukoliko nam je lekar prepisao određeni lek ili ukoliko radimo u proizvodnji koja je štetna, naši fermenti koji neutrališu značajno povećavaju svoju aktivnost i na taj način održavaju čistoću našeg organizma, ukoliko naravno hemijsko opterećenje ne prelazi dozvoljene granice.

Ipak, uopšte nije obavezno da se podvrgavamo hemijskom opterećenju kako bismo podigli nivo čišćenja organizma. Ispostavilo se da mnogo hranljivo i lekovito bilje sadrži absolutno bezopasne materije koje efikasno podižu aktivnost neutrališućih fermenata. Upravo na tom principu se zasniva čišćenje Lymphosan-a.

Tako je na bazi osnovnog sastava Lymphosan-a, dodavanjem određenih grupa samoniklog bilja iz Sibira dobijeno 5 novih prooizvoda (Lymphosan Liver Vitality, Lymphosan Nephro Support, Lymphosan C Balance, Lymphosan J Comfort i Lymphosan F Beauty) koji, osim već opisanih funkcija, dodatno pružaju podršku drugim sistema ili organima našeg organizma (jetri, urinarnom traktu, kardio-vaskularnom sistemu, zglobovima i koštanom sistemu i ženskim problemima).

 

Kontaktirajte nas za dodatne informacije:

📞 +381 60 453 04 54

sasvimprirodno.net@gmail.com

Referalni link: