FitLine PowerCocktail Junior

Puni kompleks vitamina i minerala za decu

Optimalna ishrana u detinjstvu ključ je zdravog duhovnog i telesnog razvoja i radnog kapaciteta.

U detinjstvu su postavljeni temelji zdravlja za život. Nažalost, ishrana mnoge dece nije optimalna. Zato su deca posebna rizična grupa u populaciji. Optimalna ishrana dece, kao i odraslih, mora biti uravnotežena; u detetovu dnevnu ishranu (najmanje 2 puta nedeljno) potrebno je uključiti voće, povrće, salate, žitarice, kao i mleko i mlečne proizvode, ribu i meso. Budući da organizam deteta sadrži veliku količinu vode, treba puno piti (na primer, sokovi ili voćni čajevi, razređeni vodom).

5.000,00 dinara – 210 grama

Potreba za vitaminima, mineralima i hranjivim materija kod dece, zbog intenzivnog rasta i razvoja organizma, mnogo je veća nego kod odraslih. U postsovjetskim zemljama oko 50% dece predškolskog i školskog uzrasta ima hronične bolesti ili telesne nedostatke, a situacija tek nešto malo bolja u zemljama Evrope i Severne Amerike (da li je bolja?).

Nedovoljno snabdevanje organizma vitalnim hranjivim materijama može se ogledati u obliku opšteg umora, smanjene radne sposobnosti, apatije, hronično lošeg raspoloženja, smanjene koncentracije i poremećene pažnje, čestih zaraznih bolesti.

FitLine PowerCocktail Junior ima prijatan ukus pomorandže kako bi optimizirao osnovnu ishranu i zadovoljio povećanu potrebu dece za vitaminima.

Uz to FitLine PowerCocktail Junior smanjuje proces intoksikacije kod trudnica i sprečava fetusnu disbiozu. Pruža potpunu podršku formiranju mišićno-koštanog sistema. Elementi u tragovima pozitivno utiču na rast skeleta fetusa i prevencija su koštane patologije kod majke. Obogaćuje majčino mleko svim potrebnim vitaminima i mineralima. Poboljšava hematopoezu.

Pročitajte više o FitLine PowerCocktail Junior

SVOJSTVA AKTIVNIH SASTOJAKA

INULIN je polisaharid i prirodni prebiotik. To je fini kristalni prah koji se ekstrahuje iz cikorije i jerusalimske čičoke (artičoke). Deci inulin pomaže u normalizaciji ravnoteže mikroflore i jačanju imunološkog sistema, pojačava apsorpciju magnezijuma i kalcijuma u dečijim crevima, a poznato je da magnezijum i kalcijum učestvuju u stvaranju detetovog skeleta. Inulinom se obogaćuju mlečne kašice za bebe i dečjiji biljni čajevi kako bi se sprečilo davanje šećera detetu.

MLEČNO-MINERALNI KONCENTRAT (SA LAKTOZOM) je prirodni proizvod s visokim udelom kalcijuma u mleku (24%), kao i visokim sadržajem fosfora i cinka. Sadrži kalcijum fosfat u obliku koji je identičan kalcijum fosfatu u kostima i zubima. Koristi se u dečjoj hrani. Službene kliničke studije pokazale su da povećanje gustine kostiju ima produženo dejstvo i primećuje se čak nekoliko godina po prestanku uzimanja proizvoda koji sadrže koncentrat mlečnih minerala (za razliku od dodataka koji sadrže anorganski kalcijum, gde učinak počinje opadati po uklanjanju dodataka ishrani). Kliničke studije dokazale su pozitivan uticaj konzumiranja hrane obogaćene mlečnim mineralima na akumulaciju koštane mase – zdravlje kostiju i zuba.

Mineralni sastav je što je moguće uravnoteženiji, a sadrži kalcijum, fosfor, cink i ostale minerale u optimalnoj kombinaciji s velikom bioraspoloživošću. Manjak kalcijuma u ishrani je problem za sve grupe stanovništva. Od najvećeg je značaja dovoljan unos kalcijuma u periodu aktivnog rasta tela, kada dolazi do nakupljanja maksimalne koštane mase, što je garancija zdravlja.

MAGNEZIJUM. Manjak magnezijuma je raširena pojava u celom svetu, uključujući čitavu Evropu i Rusiju. Mnoga novorođenčad su rođena sa nedostatkom magnezijuma, zbog čega su bebe nemirne, noću ne spavaju dobro, stalno plaču i uglavnom osećaju nelagodu. Nadoknadite ovaj deficit – i svi će problemi nestati na najmisteriozniji način. Nervozna deca i novorođenčad – svi dobijaju izuzetne rezultate posle uzimanja magnezijuma. Magnezijum neguje nervne ćelije, smanjuje umor, razdražljivost i normalizuje san.

CINK je jedan od najvažnijih minerala koji je potreban za razvoj i rast deteta. Manjak cinka i bakra može se pokazati kao kašnjenje u fizičkom razvoju ili anemija, promenama koštanog tkiva nalik rahitisu, posebno u ranom detinjstvu.

Vitalne funkcije cinka:

 • Podstiče apsorpciju vitamina A, njegovu transformaciju u aktivni oblik. U tandemu sa vitaminima B6 i B9, cink normalizuje i reguliše regenerativne procese u koži i na sluzokoži.
 • Učestvuje u svim metaboličkim procesima, kao i u sintezi proteina i probavljivosti masti, ugljenih hidrata, u stvaranju kostiju i skeleta deteta.
 • Doprinosi normalnom funkcionisanju nervnog sistema i gastrointestinalnog trakta.
 • Aktivira imuni sistem i pozitivno deluje na fizičke i intelektualne sposobnosti.
 • U sastav enzima koji sadrže sintezu hormona odgovornih za rast deteta – insulina, kortikotropina, hormona rasta.

BAKAR – igra posebnu ulogu u regulaciji neuroendokrinih, redoks procesa, u metabolizmu gvožđa, u održavanju normalne krvne slike, u sazrevanju crvenih krvnih zrnaca, belih krvnih zrnaca i sintezi hemoglobina, u razvoju vezivnog tkiva. Manjak bakra u ishrani dece doprinosi razvoju anemičnih stanja, naročito u dojenačkoj fazi i ranoj detinjstvu.

Vitalne funkcije bakra:

 • poboljšana probava
 • snabdevanje ćelije kiseonikom
 • antiupalno i antimikrobno delovanje (zajedno sa vitaminom C)
 • učestvovanje u izgradnji određenog broja enzima i određenih proteina (uključujući insulin)
 • utiče na pigmentaciju kože i kose

SELEN je bitan element, tj. vitalno pojačava imunu odbranu dečijeg organizma i pomaže u borbi protiv zaraznih bolesti. Važna uloga selena pripada u prevenciji alergijskih reakcija.

Glavne funkcije selena su: antioksidans, antitumorska, imunomodulaciona, antivirusna i antibakterijska, protivupalna, antistresna zaštita. Ovaj element je deo 200 bioloških enzima ljudskog organizma: hormona, krvi, limfe i na taj način je povezan sa svim organima i sistemima.

Selen, poput cinka i drugih elemenata u tragovima, ima snažan uticaj na razvoj embriona i fetusa u svim fazama života fetusa. Manjak selena tokom trudnoće manifestuje se u fetusu različitim intrauterinim poremećajima rasta, oštećenjima u formiranju organa, usporavanjem rasta i težine, niskim imunitetom pri rođenju i u mesecima posle rođenja. Dojenčad ima povećan rizik od oštećenja miokarda i iznenadne smrti. Deca i adolescenti zaostaju u rastu i pubertetu.

VITAMIN D obezbeđuje asimilaciju kalcijuma, pravilan rast kostiju prema uzrastu, što je važno za formiranje mišićno-koštanog sistema i prevenciju rahitisa kod dece. Uz to, kalciferol ubrzava proces zarastanja koštanog tkiva usled raznih povreda, na primer, prelomi, pukotine i druge povrede, nezamenljiv je vitamin koji podržava koštano tkivo u normalnom stanju.

Mešavina povrća, voća i pića:

 

 • Ekstrakt zelenog čaja – štiti organizam na ćelijskom nivou od uticaja slobodnih radikala, jača imuni sistem.
 • Koncentrat cveta (semena) brokolija sadrži posebno veliku količinu sumpornih jedinjenja važnih za detoksikaciju. Jedan cvet semena brokolija sadrži toliko aktivnih materija koliko glavica kupusa od jednog kilograma.
 • Ekstrakt luka razređuje ispljuvak i olakšava njegov izlazak iz disajnih puteva, povećava odbrambenu sposobnost dečijeg organizma, štetno deluje na patogene i ublažava oticanje sluzokože.
 • Ekstrakt jabuke je univerzalna komponenta i prirodni tonik sa antioksidacijskim, hidratantnim, učvršćujućim, adstrigentnim i antiseptičkim svojstvima.
 • Ekstrakt barbadoska trešnje acerole. To je voće najbogatije na svetu po pitanju vitamina C. U aceroli je 30-80 puta više vitamina C nego u limunu i pomorandži.
 • Ekstrakt paradajza je bogat vitaminima i mineralima, sadrži pektine koji poboljšavaju rad creva i prirodni antioksidans likopen.
 • Koncentrat brokolija. Upotreba ovog povrća korisna je za ishranu imunološkog sistema, za sprečavanje anemije, za borbu protiv različitih infekcija, doprinosi opštem dobrom i snažnom zdravstvenom stanju deteta.
 • Koncentrat kurkume – Aktivni sastojak kurkumin je veoma koristan za jačanje centralnog nervnog sistema. Preporučuje se deci smanjenog imuniteta sa zastojem u razvoju.
 • Koncentrat belog luka. Beli luk se smatra vrednim lekovitim sredstvom zbog antioksidantnih sumpornih jedinjenja, ima protivupalno i antiparazitsko dejstvo.
 • Koncentrat bosiljka. Upotreba bosiljka koji ima visoki sadržaj esencijalnih ulja u ima protivupalno i antiparazitno dejstvo.
 • Koncentrat origana. Esencijalna ulja origana uništavaju bakterije, gljivične i kvasne infekcije, izbacuju parazite iz tela i bore se protiv virusa.
 • Koncentrat cimeta – poboljšava kognitivne funkcije, pamćenje, koncentraciju. To je korisno za studente, posebno tokom priprema za ispite.
 • Koncentrat šargarepe koja je glavni izvor biljnog vitamina A (karotena). U organizmu podstiče rast i jačanje kostiju, zdravlje kože, zuba i desni, kose; igra važnu ulogu u funkcionisanju imunog sistema.
 • Ekstrakt i koncentrat borovnice – za jačanje imuniteta, sprečavanje prehlada. Dobar su izvor antocijana za poboljšanje vida.
 • Ekstrakt crne ribizle za poboljšanje odbrambenih sposobnosti organizama. Redovna konzumacija bobica crne ribizle pomoći će da se eliminiše nedostatak vitamina i minerala u organizmu. Crna ribizla se naširoko koristi u lečenju dece posle nesreće u Černobilu.
 • Koncentrat maline je izvor prirodnih salicilata, čiji će antibakterijski i protivupalni efekti pomoći deci da se izbori sa zaraznom bolešću.
 • Koncentrat aronije – antioksidantne komponente biljke pomoći će u jačanju i formiranju aktivnog imuniteta, a sposobnost aronije da poboljša koagulaciju krvi zaštita je od teških krvarenja iz nosa.
 • Koncentrat kupine. Ako ove bobice uključite u ishranu, vaše dete neće osećati umor tokom fizičkog napora, kupina utiče na poboljšanje moždane aktivnosti, aktivira pamćenje i daje tonus celom telu.
 • Koncentrat spanaća – sadrži fitonutrijente koji pomažu u jačanju imuniteta i poboljšanju zdravlja.
 • Koncentrat slatke trešnje – sadrži čitav kompleks vitamina neophodnih za rast i razvoj deteta, jedenje bobica pomaže u čišćenju organizma od mokraćne kiseline.
 • Koncentrat briselskog kupusa – koristan za rastući organizam deteta, sadrži veliku količinu luteina za poboljšanje vida, dijetalne indole za detoksikaciju.

EKSTRAKT KURKUME SA γ-CIKLODEKSTRINOM – odlikuje se vrlo brzom, efikasnom apsorpcijom, bioraspoloživost je 45 puta veća od obične kurkume.

ACEROLA – PRAH (BARBADOSKA TREŠNJA) je najbogatiji izvor vitamina C na svetu. Vitamin C je važan za organizam u fazi rasta. Vitamin C pospešuje apsorpciju gvožđa, učestvuje u sintezi kolagena – proteina koji ima važnu ulogu u strukturi kože, tetiva, kostiju i drugih vezivnih tkiva.

Vitamin C jača imuni sistem, ima antioksidativno dejstvo, neophodan je za prevenciju i lečenje virusnih i zaraznih bolesti.

Uzimanje BETA KAROTENA idealan je način da se zadovolje potrebe detetovog organizma za vitaminom A. Budući da je moćan antioksidans, pomaže u jačanju imuniteta, smanjuje rizik od zaraznih bolesti, ublažava efekte štetnih faktora iz okruženja, povećava adaptivne sposobnosti organizma, otpornost na stres i jača vid, jer učestvuje u stvaranju vizuelnih pigmenata.

VITAMIN E I BETA KAROTEN su sinergisti – zajedno deluju efikasnije nego odvojeno. Vitamin E ili tokoferol je vitamin rastvorljiv u mastima i od vitalnog je značaja za dete. Promoviše u organizmu pravilnu apsorpciju proteina, masti, vitamina A i D, kontroliše metaboličke procese u ćelijama jetre i mišića, aktivira sintezu hormona hipofize (uključujući hormone rasta i gonadotropne hormone potrebne za formiranje seksualnih karakteristika). Dečijem organizmu je potreban tokoferol za pravilno funkcionisanje vaskularnog, mišićnog i nervnog sistema, on pospešuje zarastanje rana, ima protivupalno dejstvo. Ali glavna prednost vitamina E je ta što ima izražena antioksidativna svojstva – sposobnost neutralizacije toksičnog dejstva slobodnih radikala na organizam.

Posebno mnogo slobodnih radikala nastaje u detetovom organizmu kod raznih hroničnbarbadoska tresnjaih i zapaljenskih bolesti.

NIACIN – uključen je u reakcije koje oslobađaju energiju u tkivima kao rezultat bioloških transformacija ugljenih hidrata. Niacin je takođe važan za rast organizma i učestvuje u sintezi hormona. Zajedno sa vitaminima B1 i B6, on obezbeđuje pravilan razvoj i sazrevanje dečijeg nervnog sistema.

PANTOTENAT – povećava barijerna svojstva sluzokože, štiteći je od infekcija, stimuliše mozak, ublažava distrakciju, zaborav i blage depresivne poremećaje.

VITAMIN B1 – štiti organizam od mentalnog umora, poboljšava pamćenje, u kombinaciji sa drugim B vitaminima, povećava otpornost tela na infekcije i prehlade.

VITAMIN B2 – štiti nervni sistem od stresa i prekomernog rada.

VITAMIN B6 – jača i podržava prirodnu odbranu organizma od infekcija.

VITAMIN B12 – utiče na mentalnu aktivnost, formira pozitivne emocije.

FOLNA KISELINA – jača nervni sistem, doprinosi normalnom stvaranju krvi.

BIOTIN – neophodan za funkcionisanje nervnog sistema.

 

STEVIA (MASNA TRAVA) – višegodišnja biljka koja se uzgaja uglavnom radi lišća. Ekstrakt izdvojen iz nje je 30 puta slađi od saharoze, ali za razliku od nje ne sadrži kalorije, ne utiče na nivo glukoze u krvi i ima niz svojstava koja su korisna za organizam.

Stevia pozitivno deluje na aktivnost jetre i gušterače, sprečava stvaranje čireva na gastrointestinalnom traktu, eliminiše alergijsku dijatezu kod dece, poboljšava san, povećava fizičke i mentalne performanse.

 

GLAVNE PREDNOSTI  FITLINE POWERCOCKTAIL JUNIOR

 • Osnovni proizvod za decu predškolskog i školskog uzrasta.
 • Jedinstvena kombinacija aktivnih materija koje su posebno prilagođene potrebama dece.
 • Sadrži 11 vitalnih vitamina i prirodni provitamin A; koordinisana kombinacija aktivnih materija.
 • Sadrži minerale kalcijum i magnezijum iz mlečnog koncentrata mleka i vitamin D3, što garantuje efikasniju apsorpciju i obezbeđuje jak koštani sistem.
 • Sadrži cink, bakar, selen za jačanje imuniteta, poboljšanje metabolizma.
 • Sadrži sekundarnu biljnu materiju – mešavinu povrća, voća, bilja i začina za optimalnu ishranu.
 • Sadrži prebiotsku supstancu inulin za brzu normalizaciju crevne mikroflore i potpunu asimilaciju kalcijuma i magnezijuma.
 • Ima nizak glikemijski indeks, koji pomaže u održavanju povoljnog nivoa šećera u krvi.
 • Jača imuni sistem, povećava otpornost na zarazne bolesti.
 • Promoviše skladan razvoj svih organa i sistema detetovog organizma.
 • Samo je dodate omiljenom piću vašeg deteta (dobra rastvorljivost – može se dodati u napitak od jogurta, na primer FitLine Pro•B•4 Yoghurt-Drink).
 • NTC®: najbolja asimilacija hranljivih sastojaka.
 • Poboljšan ukus (prijatan voćni ukus narandže).

 

PREPORUKE ZA UPOTREBU

FitLine PoverCocktail Junior je ZA SVU DECU BEZ IZUZETKA:

 • Često bolesna, oslabljena deca, radi poboljšanja ishrane.
 • Deca sa neuravnoteženom psihom (poremećena pažnja, loše pamćenje).
 • Deca sa povećanom fizičkom aktivnošću (bavljenje sportom).
 • Deca sa visokim mentalnim stresom (časovi sa tutorom, muzički klubovi).
 • Deca slabog apetita.
 • Preporučuje trudnicama i dojiljama, starijim i oslabljenim ljudima kao zdrava dopunska hrana.

 

Primena

Rastopite 1 kašiku praha (7 g) u 200 ml negazirane vode ili u svom omiljenom negaziranom piću za bebe na sobnoj temperaturi.

Preporučena dnevna doza: Za decu mlađu od 6 godina – 1 porcija dnevno, za decu od 6 do 12 godina – 2 porcije dnevno. Od 12. godine se preporučuje program FitLine Optimal Set.

Veličina pakovanja: 210 g, za pripremu 30 obroka 7 g praha – pakovanje za 1 mesec

Upozorenje: uvek započnite s malim dozama. Po otvaranju, koristite što pre, čuvajte na hladnom i suvom mestu van domašaja dece.

Aktivni sastojci: inulin (67%), mleko i mineralni koncentrat, minerali: magnezijum, kalcijum, cink, bakar, selen, vitamini C, E, D, B1, B2, B6, B12, beta karoten, niacin, pantotenska kiselina, folna kiselina, biotin, ekstrakt kurkume sa γ-ciklodekstrinom, mešavina voća, povrća i začina (ekstrakti zelenog čaja, luk, jabuka, acerola, paradajz, crna ribizla, borovnica, koncentrati semena brokolija, kurkuma, beli luk, bosiljak, origano, cimet, šargarepa, malina, aronija, kupina, spanać, briselski kupus.

Nutritivna tabela

Prosečan sadržaj Dnevni unos % PDU *
Kalcijum 165 mg 21
Magnezijum 85 mg 25
Cink 2,5 mg 25
Bakar 450 mcg 45
Selen 16,8 mcg 31
Vitamin C 60 mg 75
Niacin (NE) 15 mg NE 94
Vitamin E (α-TE) 10 mg α -TE 83
Pantotenska kiselina 5,0 mg 83
Vitamin B6 1,6 mg 114
Vitamin B1 1,4 mg 127
Vitamin B2 1,3 mg 93
Vitamin A (od provitamina A) 333 mcg RE 42
Folna kiselina 120 mcg 60
Biotin 30 mcg 60
Vitamin D 7,5 mcg 150
Vitamin B12 2.0 mcg 80
Inulin 4.7 g  
Vitamin K 571 mcg 762%
Biotin 429 mcg 857%
Vitamin B12 14 mg 571%
Kalcijum 1714 mcg 214%
Magnezijum 804 mcg 214%

*    PDU (prepoučeni dnevni unos) u skladu sa evropskom direktivom o određivanju hranjive vrednosti ili količini preporučene dnevne doze, u % (2008/100/EC).

Za dodatne informacije o ovim proizvodu, kao i o načinu njegovog poručivanja popunite sledeću formu:

Грешка: Образац за контакт није пронађена.