NTC® KONCEPT TRANSPORTA NUTRIJENATA

„Čovek je ono što jede i usvaja“

Kakva je svrha u ogromnim količinama vitamina i minerala koji se nalaze u proizvodu ako uopšte nemaju efekta ili imaju samo delimični efekat na organizam?

Naučnici kompanije PM – International dele mišljenje savremene nauke da je važno ne toliko šta jedemo, već pre svega ŠTA i koliko toga se apsorbuje u naš organizam i ulazi u ćelije.

To je ono što uzima u obzir koncept transporta hranljivih sastojaka, i upravo u tome leži njegov značaj.

Kakav je značaj NTC® koncepta transporta hranljivih materija za FitLine proizvode?

Kompanija PM – International, inače vlasnik patentnih prava NTC® koncepta (Nutrient Transport Concept), obilato koristi pogodnosti patenta koji je implementirala u svojoj proizvodnoj liniji FitLine.

Prvo, NTC® omogućava stvaranje preduslova u telu za optimalnu apsorpciju hranjivih materija, vitamina i minerala – bez obzira da li se dobijaju iz hrane ili iz FitLine proizvoda.

Drugo, NTC® osigurava brzi unos dragocenih hranljivih materija i biološki aktivnih materija sadržanih u FitLine proizvodima tamo gde su oni potrebni, naime kroz creva u krvotok, a odatle u bilione telesnih ćelija.

NTC® koncept čini liniju proizvoda FitLine celovitom i jedinstvenom. Ovo je temelj, srce linije FitLine! Ovo je garancija efikasnosti i uspeha linije FitLine! A to je ono što dovodi FitLine proizvode na mnogo viši nivo od ostalih proizvoda! Kupci i poslovni partneri imaju koristi od patenta NTC® i njegovih prednosti!

 

Koji naučni dokazi leže u osnovi optimalne apsorpcije hranljivih materija u skladu sa NTC®?

NTC® uzima u obzir niz najnovijih naučnih dostignuća i aspekata optimalnog unosa hranjivih materija, a to su:

 • Revitalizacija crevne mikroflore
 • Tečni oblik
 • Sadržaj visoko efikasnih antioksidanata
 • Posebna kombinacija aktivnih materija
 • Uravnotežena jedinjenja aktivnih materija
 • Najbolja rastvorljivost komponenata i optimalna pH vrednost
 • Kratko prolazno vreme kroz želudac
 • Pažljivo doziranje pojedinih komponenti
 • Micelacija, patentirana MicroSolve® tehnologija za miceliranje vitamina rastvorljivih u mastima
 • Patentirana tehnologija CD-Complex

U skladu sa konceptom transporta hranljivih materija FitLine, ova naučna dostignuća nisu uključena samo u pojedinačne proizvode, već su njihovi efekti mnogo širi.

Revitalizujući efekat FitLine Basics takođe pogoduje apsorpciji hranljivih sastojaka iz uobičajene hrane! Različiti FitLine proizvodi se međusobno podržavaju i na taj način pojaćavaju uticaj.

NEKI ASPEKTI BOLJEG PREUZIMANJA NUTRIJENATA

Revitalizacija crevne mikroflore

Zdrava i živa crevna mikroflora osnova je za optimalnu apsorpciju vitalnih hranljivih materija iz hrane ili FitLine proizvoda.

Stres, pušenje, alkohol, lekovi i neuravnotežena ishrana (puno masti i ugljenih hidrata) negativno utiču na naša creva. Loša crevna flora (milijarde „štetnih“ bakterija u crevima) sama troši hranjive materije, oslobađa otrove i sprečava raspad i apsorpciju hranljivih materija iz hrane. Kao rezultat toga, nastaju probavne tegobe (zatvor, proliv, nadimanje), smanjene performanse, povećana osetljivost na infekcije i, uprkos dovoljnom unosu hranljivih materija, u organizmu može postojati njihov nedostatak.

Zdrave crevne bakterije, s druge strane, same proizvode vitamine (na primer, folnu kiselinu, B2, B12, vitamin K) i podstiču apsorpciju hranljivih sastojaka i biološki aktivnih materija iz hrane i dodataka ishrani.

Mnoge dragocene komponente FitLine Basics pomažu u boljoj probavi hrane i snabdevanju creva „dobrim crevnim bakterijama“ (enzimima koji pročišćavaju creva, lakto i bifidobakterije, fruktooligosaharidi) i podržavaju njihov rast. Pored toga, razne rastvorljive i nerastvorljive balastne supstance sadržane u FitLine PoverCocktail Junior i FitLine Basics imaju pozitivan uticaj na crevnu pokretljivost, eliminaciju toksina i holesterola u krvi.

 

Tečni oblik

Kad god je to moguće i prikladno, FitLine proizvodi se nude u tečnom obliku. Ovaj oblik ima mnogo različitih prednosti, ne samo u smislu asimilacije hranljivih sastojaka.

Tečni oblik omogućava, za razliku od tableta ili kapsula, bržu i blažu apsorpciju aktivnih materija. Organizam prima dodatnu tečnost koja je važna ne samo za održavanje zdravlja sportista, već i za dobrobit bilo koje osobe. Zahvaljujući momentalnom rastvaranju, vredne komponente FitLine napitaka odmah prolaze kroz zidove creva i brzo se nađu na mestu gde se apsorbuju – u tankom crevu.

Još jedna prednost: zahvaljujući tečnom obliku, praktično se eliminiše predoziranje komponenata.

 

Antioksidanti

Mnogi visoko efikasni antioksidanti koji se nalaze u proizvodima FitLine (npr. Vitamin E u FitLine Zellschutz, FitLine Q10 Plus i FitLine Omega 3 + E) ključni su za normalno funkcionisanje ćelijskih membrana i, samim tim, poboljšavaju apsorpciju hranljivih materija iz krvi u ćelije.

 

Kombinacija komponenata

Kombinacija komponenata proizvoda je takođe od velikog značaja. Tokom asimilacije, komponente mogu međusobno podržavati jedna drugu (na primer, vitamin D i kalcijum), ali mogu i međusobno da se ometaju. Usled dugotrajnog unosa bilo koje vitaminske ili mineralne materije, može se blokirati usvajanje nekog drugog vitamina ili minerala (na primer, cinka, mangana), pa će posle nekog vremena doći do manjka istog.

 

Spajanje aktivnih komponenata

Asimilacija i opseg delovanja u velikoj meri zavise od oblika ili sastava proizvoda u kojem je komponenta prisutna. Na primer, u piću FitLine Aktivize Oxyplus zahvaljujući prirodnom spoju kofeina u ekstraktu guarane, kofein se dozira u krvotok i iscrpljuje, daje stimulativan, ali ne i uzbudljiv učinak. U piću FitLine Zellschutz kompozicija je izabrana tako da vitamin C ne ometa apsorpciju selena u tragovima. U piću  FitLine Restorate, određena mineralna jedinjenja su odgovorna za optimalno rastvaranje i apsorpciju.

PH i topljivost

PH od 3 do 5 izuzetno je važan za apsorpciju, na primer, vitamina grupe B i minerala u tankom crevu. Kiseline su važne za otapanje i, na kraju, za apsorpciju mineralnih jedinjenja u slobodnim ionima. Nažalost, mnogi stariji ljudi često imaju nisku kiselost u želucu, pa zato ne dolazi do optimalne apsorpcije hranjivih sastojaka.

Limunska kiselina prisutna u piću FitLine Restorate, poboljšava usvajanje ne samo kalcijuma, već i cinka.

Vreme je za prolazak kroz želudac

Brz prolazak hranljivih sastojaka i biološki aktivnih materija kroz želudac osnova je za brzu apsorpciju hranljivih materija u crevima. Oblik pića u kojem se nudi većina FitLine proizvoda stvara najbolje uslove za to. Zahvaljujući brzom prolasku kroz želudac, najbolje se čuvaju vredne komponente FitLine Basics, kao što su enzimi i bakterije mlečne kiseline.

Količina hranljivih materija

Izbor pojedinih komponenti i njihova doza mogu uticati na apsorpciju hranljivih sastojaka.

Na primer, određena količina niacina u napitku FitLine Activize Oxyplus omogućava brži transport aktivnih materija kroz organizam, kroz krvotok do ćelija. Zbog ovog efekta, ubrzava se transport vrednih komponenti FitLine Activize Oxyplus dok uzimamo druge proizvode i njihove komponente (npr. FitLine Zellschutz sa FitLine Activize Oxyplus).

Micelacija vitamina topivih u masti

Kako transportni sistem našeg organizma funkcioniše „na vodenoj osnovi“, materije rastvorljive u mastima teško su probavljive u crevima i ulaze u limfu, a zatim u krv.

Sa velikim poteškoćama, organizam uz pomoć galnih kiselina, glicerida i masnih kiselina gradi takozvane micele, koje za pogodnost asimilacije sadrže supstance rastvorljive u mastima, na primer, neke vitamine. Stoga su stepen i brzina asimilacije vitamina topivih u mastima koji se dobijaju hranom relativno niski (samo 25-30% vitamina E i vitamina A).

Micelacijom supstanci rastvorljivih u mastima, kao što je korišćenje patentirane MicroSolve® tehnologije, mogu se formirati sitne micele koje vitamine rastvorljive u mastima čine telu dostupnim brzo i u velikim količinama.

Micelacija ili tehnologija micelacije MicroSolve® koristi se u svim FitLine proizvodima koji sadrže vitamine rastvorljive u mastima, kao što su FitLine ProShapier All-in-one kokteli, FitLine Zellschutz, FitLine Q10 Plus, itd.

OSNOVNI ASPEKTI MICELACIJE

 • Micelacija kopira prirodni proces u telu u kojem se aktivne supstance rastvorljive u mastima pakuju u micele.
 • Micelacija omogućava stvaranje savršene kombinacije hranljivih materija topivih u vodi i biološki aktivnih materija u obliku tečnih i praškastih proizvoda kao što su prehrambeni proizvodi.
 • Micelacija omogućava 5 puta bržu i efikasniju apsorpciju aktivnih materija u poređenju sa tabletama ili kapsulama.
 • Micelacija značajno poboljšava performanse FitLine dodataka ishrani.

Patentirana CD-complex tehnologija

Zahvaljujući novoj inovativnoj tehnologiji CD-complex, bioraspoloživost kurkumina povećala se 45 puta!

Kurkuma je jedan od najkorisnijih začina na svetu, a sadrži kurkuminoide, čiji je glavni kurkumin. Standardizovani ekstrakti kurkume (kurkumin) i njeni bioraspoloživi oblici imaju terapeutski efekat (bioraspoloživost je 1,5 – 29 puta veća u poređenju sa običnim kurkuminom). Naučnici iz kompanije PTI International razvili su novi kurkumin čija je bioraspoloživost 45 puta veća u poređenju sa običnim kurkuminom, zahvaljujući novoj inovativnoj tehnologiji, što su potvrdile i kliničke studije. Nova tehnologija se koristi u proizvodnji FitLine Basics i FitLine Gelenk-Fit.

ZAKLJUČAK

Koncept transporta hranljivih sastojaka FitLine NTC® koristi naučnu činjenicu da je „čovek ono što jede i asimilira!“

FitLine NTC® uzima u obzir i kombinuje veliki broj naučnih činjenica iz oblasti fiziologije ishrane, tehnologije proizvodnje hrane i obezbeđuje optimalan transport i asimilaciju hranljivih materija. Uz NTC®, FitLine proizvodi nude jedinstveni dodatak ishrani u celini. Dakle, NTC® je jezgro FitLine linije proizvoda, što unutar FitLine serije osigurava efikasnost i uspešnost. Jedinstvenost NTC®a podstiče kupce i poslovne partnere podjednako i na taj način povećava broj posvećenih kupaca. Zaista, na kraju nije odlučujuća teorija, već akcija. Koliko brzo može da se dogodi transport hranljivih materija sa NTC®, mnogi kupci su već videli na primeru FitLine Activize Oxyplus. Ali i drugi proizvodi FitLine doneli su mnogim ljudima značajno poboljšanje i dobrobit. Dakle, vitaminsko-mineralni kompleksi FitLine zasnovani na konceptu transporta hranljivih materija do ćelije (NTC®) presudno doprinose zdravom načinu života čoveka.

Sledeći proizvodi Kompanije PM – International u okviru FitLine linije su za sada raspolozivi:

 

Kontaktirajte nas za dodatne informacije:

📞 +381 60 453 04 54

✉ sasvimprirodno.net@gmail.com