FitLine Basics

Za optimalno obezbeđenje životno važnih hranljivih sastojaka

Poboljšava rad želudačno-crevnog trakta, jača imunitet, poboljšava blagostanje.

Eksperti u oblasti ishrane očarani su ovim napitkom.

Prah za pripremu napitka koji sadrži biljne materije koje poboljšavaju rad našeg probavnog sistema. Osmišljen je kao koncentrat više različitih prirodnih ekstrakata povrća, voća i žitarica koji snabdevaju telo potrebnim rastvorljivim i nerastvorljivim balastnim supstancama, biljnim enzimima, probiotičkim kulturama, vitaminima i antioksidansima. Jedinstveni sastav FitLine Basics utiče na deo organizma koji je odgovoran za naše blagostanje – želudčano-crevni trakt.

9.300,00 dinara – 360 grama

 Šta o FitLine proizvodima kažu vrhunski sportisti, pre svih Novak Đoković, Nenad Zimonjić i drugi, možete pogledati ovde.

SVOJSTVA AKTIVNOG SASTAVA:

CELULOZNA VLAKNA OVSENIH I PIRINČANIH MEKINJA – nerastvorljiva vlakna, to su prirodni sorbenti, slični aktivnom uglju koji nam je poznat, ali sa blagim i istovremeno moćnijim delovanjem. Ovsene i pirinčane mekinje ne podležu fermentaciji bakterija iz debelog creva, odnosno organizam ih ne apsorbuje i izlučuju se u nepromenjenom obliku. Ova vrsta hranljivih vlakana doprinosi izbacivanju crevnog sadržaja do „izlaza“.

Toksični proizvodi pre izlaska iz organizma višestruko se apsorbuju iz creva, ulaze u organizam i preradjuju u jetri i probavnom sistemu.

Nesumnjivo je da ova ponovljena cirkulacija toksina u organizmu doprinosi stvaranja efekta „šljake“ u njegovoj unutrašnjosti. Ideja upotrebe crevnih sorbenata (enterosorbenti) i, posebno, vlakana, jeste da se prekine taj „začarani krug“ fiksiranjem toksina na površini vlakana, a zatim da se izbace putem stolice.

Nerastvorljiva vlakna pomažu u suzbijanju opstipacije (zatvor) – glavnog uzroka samotrovanja organizma. Uzrok konstipacije (otežana, tvrda i suva stolica) je nedovoljna količina balastnog materijala u debelom crevu ili dejstvo nekih lekova, na primer, kodeina. Upotreba jakih laksativa (lekovi protiv zatvora) ne samo da lišava telo hranljivih materija, već može dovesti i do zavisnosti od ovih lekova, a ta zavisnost se može razviti i u bolest. Zbog toga, pre svega, trebalo bi da se koriste prirodna sredstva kao što su hranljiva vlakna, bakterije mlečne kiseline, voda (8-10 čaša dnevno), kao i više kretanja i vežbanja.

Pročitajte više o Fitline Basics

NERASTVORIVA VLAKNA JABUKE – kao vrsta nerastvorljivih vlakana imaju sledeća svojstva:

 • povećavaju masu crevnog sadržaja;
 • značajno poboljšavaju pokretljivost creva;
 • skraćuju vreme prolazka hrane kroz probavni sistem;
 • čisti crevne resice;
 • pojačavaju adsorpciju toksina (vezivanje za površinu vlakna) u crevnom sadržaju;
 • smanjuje broj bakterijskih toksina, alergena, soli teških metala.

VLAKNA GRAŠKA poseduju svojstva zadržavanja vlage, geliranja i emulgiranja.

GUMARABIC, GUAR GUMA su vrsta rastvorljivih vlakana i sastoje se od složenih ugljenih hidrata. Imaju sposobnost da se aktivno vežu za vodu, formirajući masu u obliku gela, koja doprinosi normalnom stvaranju konkramenata (slepljene ili stvrdnute čestice neke materije) i olakšava stolicu, a takođe štiti sluznicu debelog creva od iritacije i upale. Biološki efekat guar gume: fiziološki laksativ, normalizacija crevne propustljivosti, normalizacija crevne mikroflore, detoksikacija, snižavanje holesterola itd.

PEKTIN usporava apsorpciju jednostavnih ugljenih hidrata i masti što pomaže u normalizaciji nivoa glukoze (šećera) u krvi i vraćanju osetljivosti tkiva na insulin.

Zauzvrat, ovo prati smanjenje nivoa insulina i, shodno tome, smanjenje nivoa triglicerida i holesterola u krvi, kao i smanjenje rizika od gojaznosti, poboljšava perifernu cirkulaciju i crevnu pokretljivost. Jabučni pektin vrši svoje indirektno dejstvo kroz korisne crevne bakterije, koje ga u potpunosti preradjuju. U isto vreme, umnožavaju i sintetišu korisne materije (vitamine, aminokiseline, isparljive masne kiseline itd.), inhibiraju rast patogene flore.

INULIN je složen ugljeni hidrat, u mnogo čemu sličan po strukturi skrobu i vlaknima koji su svima poznati, ali kako su vlakna polimeri glukoze, a inulin se sastoji od 95% fruktoze. Ovo objašnjava većinu njegovih efekata.

Koja je vrednost inulina u njegovom, zaista temeljnom, uticaju na metabolizam? Činjenica je da inulin ima blagotvoran uticaj tokom čitavog vremena provedenog u ljudskom organizmu, od ulaska u stomak i na kraju do izlučivanja. Ukupan rezultat uticaja inulina na želudačno-crevni trakt, sa različitim bolestima na kraju, predstavlja jasan protivupalni, obnavljajući efekat na sluzokožu želuca, creva, žučne kese, obnavljanje glavnih funkcija ovih organa, kao i pankreasa i jetre. Uz to, inulin povećava apsorpciju kalcijuma (važno za osteoporozu).

PRAH OD POVRĆA (brokoli, kupus, šargarepa, zelena paprika, spanać, paradajz) je dodatni izvor biološki aktivnih materija koje omogućavaju dobijanje svih potrebnih vitamina i minerala.

Biljna hrana, kao što znate, sadrži ne samo vitamine i minerale, već i oko 25.000 biološki aktivnih supstanci koje daju boju, ukus i strukturu biljaka. Ove takozvane fitohemikalije uključuju biljne pigmente sa snažnim antioksidacijskim svojstvima. Mnoga istraživanja o fitohemikalijama pokazuju da pomažu u sprečavanju kardiovaskularnih i onkoloških bolesti. Nedavna naučna otkrića pokazuju da su takođe izuzetno važna za zaštitu osetljivih ćelija nervnog sistema. Nije iznenađujuće da su fitohemikalije toliko korisne za zdravlje, jer ih biljke proizvode kao zaštitni mehanizam za sopstveni opstanak.

ŽIVE MLEČNOKISELE KULTURE (LACTOBACILLUS REUTERI, LACTOBACILLUS ACIDOPHILUS) – stabilizovani mikroorganizmi koji pružaju optimalnu probavu, maksimalnu usvojivost hrane i ograničavaju delovanje patogenih bakterija.

Zdrava i normalno funkcionalna crevna mikroflora garancija je ne samo naše dobrobiti, već i našeg ukupnog zdravlja. 80% imunog sistema našeg organizma koncentrisan je u crevima.

Šta je zdrava mikroflora creva?

Milijarde bakterija u crevima učestvuju u procesu varenja hrane i u zaštiti organizma od bolesti. U našim crevima živi do 400 različitih vrsta bakterija. One čine crevnu mikrofloru. Ako se naruši ovaj ultraprecizni mehanizam, može uslediti izumiranje nekih bakterija i spontano, kao lavina, povećanje populacije drugih bakterija, patogenih ili uslovno patogenih. Zamislite slučaj kada jedna od patogenih populacija u potpunosti počne da dominira, uspostavljajući novu ravnotežu, apsorbujući korisne materije i supstance namenjene našem organizmu, a zatim ih prerađuje u otpadne proizvode svog metabolizma. Naša creva će se napuniti tim otpadom, započeće fermentacija, raspadanje, stvaraju se otrovi (toksini), koji kada prodiru u organizam izazivaju razne bolesti.

Posledice: nedostatak hranljivih supstanci, poremećaji u varenju, zarazne bolesti, pa do potpunog disbalansa imunog sistema. Bifidobakterije i laktobakterije čine do 90% mikroflore želudčano-crevnog trakta i doprinose potpunoj probavi. Time se ne završava njihova korisna uloga – one su i dalje potrebni za:

 • stvaranje „skrining efekta“ sluzokože creva, odnosno sprečavaju prodor patogenih bakterija u organizam;
 • izlučivanje različitih toksina, kancerogena, alergena, soli teških metala iz tela (i ne bez razloga, oni se smatraju „drugom jetrom“);
 • sintezu imunoglobulina i interferona, koji povećavaju imunitet organizma;
 • reciklažu belančevina – alergena koji se nisu svarili u gornjim želudčano-crevnog trakta;
 • sintezu i apsorpciju vitamina, pre svega vitamina grupe B, D i važnih aminokiselina, i apsorpciju elemenata u tragovima: gvožđa, kalcijuma.

LAKTOBAKTERIJE (Lactobacillus acidophilus)rod gram-pozitivnih fakultativno anaerobnih ili mikroaerofičnih bakterija. Jedna od najvažnijih u grupi bakterija mlečne kiseline, čija većina članova pretvori laktozu i druge ugljene hidrate u mlečnu kiselinu, igra pozitivnu ulogu u ljudskoj ishrani. Kod ljudi su stalno prisutni u crevima, kod žena i u vagini, gde su simbionti i čine značajan deo mikroflore.

Mnoge vrste su uključene u raspadanje biljnih krhotina. One proizvode mlečnu kiselinu, a kiselo okruženje sprečava rast mnogih patogenih bakterija i gljivica.

Lactobakterija reuteri (Lactobacillus reuteri) je vrsta gram-pozitivnih anaerobnih bakterija koje je iz majčinog mleka izolovao nemački mikrobiolog Gehard Reuter. Lactobacillus reuteri (L.reuteri) ima veliku adhezivnu sposobnost (sposobnost vezanja) na zidove creva. One proizvode Reuterin – antibakterijsku supstanca širokog spektra delovanja. Reuterin smanjuje rast patogenih bakterija zajedno sa kvascem, gljivicama i protozoama. Istovremeno, Reuterin ne utiče na normalnu crevnu floru, što omogućava L.reuteri-u da eliminiše crevne agresore, a da pritom ne našteti normalnoj mikroflori.

L.reuteri je pravi probiotik:

 • Ljudskog je porekla i zbog toga je prilagođena njegovom organizmu
 • Prilagođena je za život u celom probavnom traktu
 • Vezuje se sa sluzokožom želudačno-crevnog trakta
 • Stvara inhibitore (usporivače) rasta patogene mikroflore
 • Smanjuje efekte patogene mikroflore

Karakteristike L.reuteri:

 • Otporna je na dejstvo želudačnog soka i žučnih kiselina
 • Formira kolonije u celom probavnom traktu
 • Kliknički je dokazana njena zdravstvena koristnost
 • Otporna je na većinu antibiotika
 • Ne suzbija druge korisne bakterije

KOMPLEKS BILJNIH ENZIMA (amilaza, proteaza, laktaza, lipaza, celulaza)

Amilaze su enzimi koji katalizuju hidrolizu skroba, glikogena i njihovih srodnih polisaharida. Izvor amilaze su klice pšenice.

Proteaze razgrađuju proteine do aminokiselina. Izvor proteaza su plodovi papaje.

Laktaze su enzimi koji mlečni šećer (laktozu) pretvaraju u glukozu i galaktozu. Izvor laktaze u prirodi je ječmenov slad.

Lipaze učestvuju u razgradnji masti, a to su esteri glicerola sa višim masnim kiselinama. Lipaza na biljnoj osnovi nalazi se uglavnom u semenkama, plodovima, gomoljima, korenovcima žitarica (kukuruz, zob i sl.). U semenima krstaša (senf), posebno u mahunarkama (pasulj, grašak), kao i u semenkama suncokreta.

Celulaza je enzim koji razgrađuje celulozu (vlakno). Celulolitički enzimi razgrađuju membrane biljnih ćelija i time doprinose punijoj upotrebi nutritivnih sastojaka unutar ćelije, naročito biljnih proteina.

Utvrđeno je da čak i mala odstupanja u hemijskoj strukturi hrane, koja ne odgovaraju adekvatnom izlučivanju enzima, dovode do poremećaja probavnih procesa.

Stres, osećaj straha ili besa, lekovi, toksini, patogeni mogu da ometaju normalno funkcionisanje želudčano-crevnog trakta, uključujući i rad enzima. Ko nije upoznat sa takvim problemima kao što su zatvor, gasovi, nadimanje? Simptomi nedostatka enzima mogu obuhvatati takve uobičajene simptome kao što su žgaravica i loše varenje (dispepsija), problemi sa težinom i intolerancija na hranu (alergija) na određene proizvode, brzi umor, umor ili spor oporavak od bolesti. Velika prednost biljnih enzima je u tome što oni mogu prethodno svariti hranu u stomaku, oko 60 minuta pre nego što hrana uđe u tanko crevo, gde se može apsorbovati. Do trenutka dok se vari u tankom crevu, čak i ako je crevo oštećeno, pre-fermentirana hrana ima mnogo manje verovatnoće da izazove negativne reakcije. I vrlo je verovatno da će se hranljive materije apsorbovati u crevima i koristiti za ishranu organizma!

ANTIOKSIDANTI: vitamini C, E, beta karoten, acerola u prahu (prirodni izvor vitamina C), kurkumin, selenov kvasac, ekstrakt zelenog čaja, ekstrakt semenki grožđa.

Neki antioksidanti nastaju u našem telu, a neki se moraju uneti u organizam spolja. Najpoznatiji od njih su „veličanstvena četvorka“ – vitamini A, E, C i selen.

Selen igra ogromnu ulogu u funkcionisanju imunog sistema. Njegovim nedostatkom imunitet gubi agresivnost prema patogenim bakterijama i virusima. Potpuni rad glavnih „stanica“ za čišćenje – jetre i bubrega, takođe zavise od snabdevenosti organizma selenom.

Bolesti kože, štitne žlezde takođe mogu biti posledica nedostatka selena u organizmu. Selen je takođe potreban za održavanje zdravlja pankreasa.

Svaki antioksidans ima svoju „zonu dejstva“. Ali među borcima protiv slobodnih radikala postoje supersupstance koje uspešne „na svim frontovima“ i s pravom se smatraju najmoćnijim prirodnim antioksidansima. Po antioksidantnoj aktivnosti oni su deset puta jači od vitamina E i C. Upravo se takve supstance nalaze u velikim količinama u ekstraktu semenki crvenog grožđa i zovu se proantocijanidini (bioflavonoidi). Oni čine ekstrakt semenki grožđa jedan od najmoćnijih, aktuelnih i višenamenskih prirodnih sredstava sa zaista jedinstvenim mogućnostima.

Ekstrakt semenki grožđa najbogatiji je izvor ne samo polifenola proantocijanidina, već i drugih moćnih prirodnih antioksidanata – katehina, kvercetina, vitamina C, P, itd.

KOŠTICE GROŽĐA I ZELENI ČAJ – sadrže najmoćnije prirodne antioksidante koji uklanjaju poremećaje cirkulacije, jačaju krvne sudove, posebno vene, smanjuju oticanje i rizik od stvaranja krvnih ugrušaka i poboljšavaju rad moždanih ćelija. Ekstrakt semenki grožđa poznat je kao jedan od najefikasnijih prirodnih lekova za varikozne vene. Studije usmerene na rasvetljavanje mehanizma antitumorskog dejstva zelenog čaja otkrile su aktivnost njegovog glavnog antioksidansa – epigallokatehingalata (EGCG) – ovo je jedno od najefikasnijih antitumorskih jedinjenja koje štiti ćelije od oštećenja i pomažu organizmu da stvori sopstvene antioksidativne enzime. Prema studijama, EGCG zaustavlja proces reprodukcije tumorskih ćelija, stimulišući prirodni proces ćelijske programirane smrti – apoptozu. Zapaženo je da EGCG ne oštećuje zdrave ćelije.

KURKUMIN je moćan antioksidans, prirodni antibiotik i protivupalno sredstvo. To je bioflavonoid koji je deo kurkume, a to je tropska biljka koja raste u Južnoj i Jugoistočnoj Aziji. Istorijski se kurkuma koristi u indijskoj narodnoj medicini kao lek protiv probavnih smetnji, kao stimulator za stvaranje žuči i kao sredstvo za poboljšanje rada jetre. Kurkuminoidi kurkume imaju jaku žutu boju i daju ovu boju svim začinima i hrani u kojima se koriste.

Kao deo FitLine Basics, ekstrakt kurkume sa γ-ciklodekstrinom, odlikuje se vrlo brzom, efikasnom apsorpcijom. Bioraspoloživost je 45 puta veća od one koju ima obična kurkuma.

FRUKTOZA je prirodni šećer koji je u slobodnoj formi prisutan u skoro svakom slatkom voću, povrću, pa i medu. Fruktoza stabilizuje šećer u krvi, jača imuni sistem, smanjuje rizik od karijesa i dijateze (sklonost ka nekim bolestima) kod dece i odraslih. Ozbiljne prednosti fruktoze u odnosu na šećer povezane su sa razlikama u procesima usvajanja ovih proizvoda od strane organizma.

Fruktoza u odnosu na ugljene hidrate ima nizak glikemijski indeks. Njena upotreba u hrani ne izaziva kolebanje nivoa šećera u krvi i, shodno tome, nema jake emisije insulina izazvane konzumiranjem šećera. Ova svojstva su posebno važna za osobe sa dijabetesom. Za razliku od drugih ugljenih hidrata, fruktoza postiže unutarćelijski metabolizam bez potrebe za insulinom.

STEVIJA – desetak puta slađa od šećera zbog sadržaja kompleksne supstance – steviozida. Sastoji se od glukoze, saharoze, steviola i drugih jedinjenja. Steviozid je trenutno prepoznat kao najslađi i najbezopasniji prirodni proizvod. Zbog svog širokog terapeutskog dejstva, koristan je za zdravlje ljudi.

Uprkos činjenici da je čisti steviozid slađi od šećera, sadrži malo kalorija, ne menja nivo glukoze u krvi i ima blagi antibakterijski efekat.

Pored toga, dokazano je da steviozid – ekstrakt lišća stevije – snižava šećer u krvi, poboljšava mikrocirkulaciju krvi, normalizuje funkcije pankreasa i jetre, ima diuretičko, protivupalno dejstvo i smanjuje količinu holesterola u krvi.

– – – – – – – – – – – – – – – – – –

Dakle, na osnovu korisnih delovanja aktivnih sastojaka, može se reći da FitLine Basics u osnovi:

 • pomaže i štiti organizam u savremenim životnim uslovima u okruženju koje je kontaminirano toksinima;
 • pomaže da se smanje sporedni efekti upotrebe lekova.

OSNOVNE PREDNOSTI FITLINE BASICS:

 • To je visokokvalitetni koncentrat iz prirodnih ekstrakata raznog voća, povrća i žitarica, kao i kultura vrednih živih mlečno-kiselih bakterija.
 • Obezbeđuje 9 različitih rastvorljivih i nerastvorljivih balastnih materija koje pomažu u regulisanju varenja i čišćenju creva.
 • Sadrži ogromnu količinu sekundarnih biljnih materija i antioksidanata iz ovih supstanci, biljne probavne enzima (32 enzima), koji su podrška važnim funkcijama organizma i pomažu u borbi protiv slobodnih radikala.
 • Sadrži prebiotike – fruktooligosaharide koji podstiču brzo razmnožavanje i rast zdravih crevnih bakterija.
 • Idealna hranljiva osnova za dopunu redovnoj hrani. Efikasnost i asimilacija ostalih FitLine proizvoda značajno se povećava kada je crevna mikroflora stabilna i pravilno radi. Obnova crevne mikroflore traje od 4 do 12 nedelja, zavisno od individualnih karakteristika tela.
 • Pomaže da se prevaziđe „mala glad“, jer smanjuje apetit, omogućava da ishrana bude optimalna, eliminiše osećaj gladi između obroka.
 • sadrži žive kulture mlečnih kiselina (milijarda po obroku), koje pozitivno deluju na crevnu floru i doprinose optimalnoj apsorpciji hrane i normalnoj probavi.
 • sadrži Lactobacillus reuteri (Lactobacillus reuteri), koji proizvode Reuterin – antibakterijsku supstancu širokog spektra koja smanjuje rast patogenih bakterija, gljivičnih gljivica i protozoa.
 • Sadržaj ugljenih hidrata u jednoj porciji je kao u četvrtini jabuke.
 • Ima optimalan glikemijski indeks.
 • Niskokaloričan, u jednoj porciji 34 kcal.
 • Sadrži moćnu grupu antioksidanata – vitamin C, vitamin E, beta karoten (provitamin A) u miceli (rastvorljiv u vodi), selen u tragovima, ekstrakte semenki grožđa, zeleni čaj i kurkumin.
 • Sadrži ekstrakt kurkume sa γ-ciklodekstrinom, koji se odlikuje vrlo brzom, efikasnom apsorpcijom – bioraspoloživost je 45 puta veća od one kod obične kurkume.
 • Za proizvodnju se koriste isključivo prirodne supstance.
 • Povećava apsorpciju hranljivih sastojaka. Proizvodna tehnologija omogućava da organizam apsorbuje ono što je korisno bez prisustva aditiva (alergena) u proizvodu. Ne sadrži alergene.
 • Upotreba patentirane MicroSolve® tehnologije (zasnovane na micelizaciji čestica) dovodi do bolje apsorpcije hranljivih sastojaka i omogućava da se održi ispravna proporcija komponenti kada se koristi manja doza proizvoda.
 • Omogućava 5 puta bržu isporuku i efikasnu apsorpciju dragocenih hranljivih materija u poređenju sa sličnim kompleksima zahvaljujući NTC® konceptu transporta hranljivih materija.
 • Jedinstven, patentiran, jednostavan za upotrebu.

PREPORUKE ZA PRIMENU:

 • Svakoj osobi da poboljša rad sistema za varenje hrane.
 • Za jačanje imunog sistema organizma.
 • Za prevenciju zatvora (opstipacije).
 • Za prevenciju onkoloških bolesti.
 • Kao zaštita od štetnih uticaja ultraljubičastog zračenja (usput, FitLine Basics i sunčane naočare su neophodan atribut za leto). Preporučuje se uzimanje 4 nedelje pre intenzivnog sunčanja (letovanja na moru).
 • Da bi se smanjili štetni spoljašnji uticaji (uključujući pušenje, jer jednim udisajem organizam prima 60.000 slobodnih radikala).
 • Da bi se smanjila intoksikacija posle uzimanja alkohola.
 • Za ljude koji provode mnogo sati za računarom.
 • Za prevenciju gripa i prehlade.
 • Da bi se poboljšalo zdravlje tokom umnog rada, stresne situacije (svaki izboj emocija, ljubomora, očaj, agresija do 10 minuta košta telo do 300 mg vitamina C, a slobodni radikali se množe poput lavine, a da pri tome ne nailaze na otpor).
 • Odličan je u kombinaciji sa FitLine Q10 Plus i FitLine Omega-3 + E.
 • U kombinaciji sa FitLine Activize Oxyplus – ujutru za podizanje životne energije.
 • Za prevenciju varikoznih vena (dobro je koristiti zajedno sa  FitLine Activize Oxyplus).
 • Za prevenciju karijesa.
 • Za prevenciju kožnih bolesti, kod dermatitisa bilo kog uzroka.
 • Za prevenciju narušavanja vida.
 • Za prevenciju bolesti koštano-koštanog sistema.
 • U programima za korekciju težine, posebno je efikasan u kombinaciji sa FitLine Q10 Plus, FitLine Omega-3 + E, FitLine ProShape All-in-One, FitLine Restorate, FitLine ProShape Amino.
 • Kod bavljenja sportom.

 

Primena

Rastvorite 1 vrećicu praha (12 g) u 200 ml negazirane vode sobne temperature.

 

Preporučena dnevna doza: 1-2 porcije dnevno. Idealno ujutru u kombinaciji sa FitLine Activize Oxyplus.

Trajanje primene: minimalni kurs 3 meseca (ciklus obnavljanja ćelija). Može se uzimati i u dužem vremenskom periodu od 3 meseca – trajno, jer je dnevna potreba za osnovnim mikronutrijentima doživotna.

Veličina pakovanja: 360 g – pakovanje za 1 mesec.

PAŽNjA! Na početku uzimati 1/3 vrećice, postepeno povećavati doziranje.

Upozorenje: uvek započeti s manjim dozama. Nakon otvaranja, odmah pripremite napitak, čuvajte na hladnom i suvom mestu van domašaja dece.

AKTIVNI SASTOJCI:

Vlakna: arapska guma (gumiarabic), guar guma, ovsene i pirinčane mekinje, vlakna jabuke, graška, pektin, prah od povrća (brokoli, kupus, šargarepa, paprika, spanać, paradajz), inulin.

Kompleks biljnih enzima: amilaza, laktaza, proteaza, celulaza, lipaza.

Kulture mlečno-kiselih bakterija: acidofilne laktobakterije (Lactobacillus acidophilus) i reuteri laktobakterije (Lactobacillus reuteri).

Vitamini: vitamin C, vitamin E, beta karoten.

Ekstrakti: ekstrakt lista šipka (ekstrakt acerole), ekstrakt kurkume sa γ-ciklodekstrinom, ekstrakt zelenog čaja, ekstrakt semenki grožđa. Selenski kvasac sa visokim sadržajem selena.

Zaslađivači: fruktoza, glikozidi stevije.

Prosečan sadržaj Dnevni unos % PDU *
Energetska vrednost 142 KJ/34 KCal  
Belančevine 0,14 g  
Ugljeni hidrati 5,4 g  
od toga šećer 5,1 g  
Masti < 0,1 g  
od toga nezasićene masne kiseline < 0,1 g  
Biljna vlakna 5,0 g  
So < 0,05 g  
Selen 30 μg 55 %
Vitamin C 60 mg 75 %
Vitamin E 10 mg 83 %
Beta karoten 333 μg 42 %

*    PDU (prepoučeni dnevni unos) u skladu sa evropskom direktivom o određivanju hranjive vrednosti ili količini preporučene dnevne doze, u % (2008/100/EC).

Za dodatne informacije o ovim proizvodu, kao i o načinu njegovog poručivanja popunite sledeću formu:

Грешка: Образац за контакт није пронађена.