FitLine Restorate

Obnova i zaštita mišićno-koštanog sistema + pročišćavanje od toksina.

Minerali i mikroelementi u tragovima su vitalni gradivni blokovi za naš organizam, i oni regulišu većinu unutrašnjih procesa.

Minerale i mikroelemente u tragovima naš organizam ne proizvodi i zato ih moramo stalno unositi hranom. Kao komponente enzima, hormona, vitamina, crvenih krvnih zrnaca, kože i kostiju, oni imaju poseban značaj u našem organizmu.

3.700,00 dinara – 200 grama

Mineralne materije se nalaze u svim tkivima ljudskog tela i njihova potreba za normalan život već je odavno dokazana. Oni su odgovorni za stanje kostiju i zuba, čine kožu lepom i kosu sjajnom, pružaju optimalnu mišićnu i srčanu aktivnost, podržavaju ćelijsko disanje i imuni sistem, kao i jake živce i san. Minerali nemaju energetsku vrednost, poput proteina, masti i ugljenih hidrata, ali učestvuju u metaboličkim procesima u organizmu: voda-so, alkalno-kiselo. Mnogi enzimski procesi u organizmu su nemogući bez učešća određenih minerala.

Minerali u većini slučajeva čine 0,7–1,5% (u proseku 1%) jestivog dela prehrambenih proizvoda. Nedovoljno snabdevanje organizma mineralima utiče na sve njegove funkcije.

Manjak minerala nastaje: kod neuravnotežene ishrane (mnogo proizvoda od belog brašna, kafa, crni čaja, alkohol, …), sa povećanom potrebom za njima (rast, trudnoća), povećanim izlučivanjem iz tela (sport, znojenje, povraćanje, proliv), način života povezan sa stresom.

Nepravilna ishrana i nedostatak minerala uzrok su hroničnog zakišeljavanja organizma.

Navikli smo da hranu procenjujemo u smislu kalorijskog sadržaja, proteina, ugljenih hidrata, masti, vitamina i drugih supstanci.

Ali svaki proizvod ima i drugi osnovni pokazatelj – kiselo opterećenje hrane.

Američki naučnici su došli do istinskog otkrića kada su utvrdili da svaki proizvod ima i drugi osnovni pokazatelj, koji je presudan za naše zdravlje. To je kiselo opterećenje hrane. Sastoji se od odnosa sastojaka u hrani koji tokom metabolizma formiraju ili kiselo ili alkalno okruženje.

Ishrana modernog čoveka bogata je zasićenim mastima, prostim šećerima, solju, a siromašna je vlaknima, magnezijumom i kalijumom. Dominiraju rafinirana i prerađena hrana, šećer, proizvodi od brašna, mnogo vrsta poluproizvoda.

Ova hrana ima kiselu valenciju. Svakodnevna „kisela“ ishrana dovodi do hroničnog doživotnog zakišeljavanja (acidoze) unutrašnjeg okruženja organizma. Hronična blaga acidoza i odgovor homeostatskih mehanizama dovodi do brojnih patoloških procesa: umor, letargija, „nezdrav“ ten, učestali osipi na koži, poremećaji creva (često zatvor i naduvenost, ali i proliv), višak kilograma ili manjak težine. Detaljnijim pregledom otkrivaju se kamenci u žučnoj kesi ili bubrezima, promene na zglobovima (artroza zbog poremećenog metabolizma kalcijuma i magnezijuma), mišićna slabost i bolovi u mišićima. U stvari, lista simptoma se može nastaviti.

Organizam nastoji da vrati izgubljenu ravnotežu, da prebrodi otpor spoljne sredine i ne dozvoljava da pH ​​vrednost krvi pređe zadate granice. Ali, to se postiže uz veliku cenu.

Skelet se žrtvuje: da bi se alkalizirali, alkalni puferi se – kalcijum i magnezijum – ispiraju iz kostiju.

Šta se događa u organizmu kao posledica zakišeljavanja? Prema poslednjim svetskim naučnim istraživanjima:

 • Kosti prvo gube magnezijum. Pre svega, magnezijum ih napušta, a zatim kalcijum. Otuda i ubrzani razvoj osteoporoze.
 • Uništeni su mišići. Hronična slabost i bol u mišićima se primećuju i u mlađem uzrastu.
 • Slabe kosti i mišići dovode do propadanja zglobova.
 • Kisela reakcija urina stvara idealne uslove za formiranje bubrežnih kamenaca. Ovo poprima karakter epidemije. Hronično oštećenje bubrega izaziva razvoj upalnih bolesti i zastoj rada bubrega.
 • Kisela reakcija pljuvačke uništava zube i podstiče razvoj stomatitisa.
 • Hronično zakišeljavanje može izazvati glavobolju, anksioznost, nesanicu i zadržavanje tečnosti u organizmu.
 • Ishranom koja prekomerno zakišeljava organizam, velika količina magnezijuma, kalcijuma, kalijuma i drugih elemenata koji neutrališu kiselinu stalno se troši, uzlazi iz tkiva i te količine se moraju nadopunjavati, u protivnom simptomi bolesti će uslediti vrlo brzo.

Zato je izuzetno važno uzimati mineralne komplekse kao dodatak ishrani.

Šta o FitLine proizvodima kažu vrhunski sportisti, pre svih Novak Đoković, Nenad Zimonjić i drugi, možete pogledati ovde.

Pročitajte više o FitLine Restorate

Aktivni sastav:

KALCIJUM je glavni gradivini materijal za formiranje kostiju i zuba. Kalcijum je deo tečnosti u krvi, ćelijama i tkivima. Učestvuje u koagulaciji krvi i smanjuje propusnost zidova krvnih sudova, sprečavajući prodor stranih alergena i virusa u ćelije.

Stimuliše funkcije određenih enzima i hormona, oslobađanje insulina, ima protivupalno i antialergeno dejstvo, povećava odbrambenu moć organizma, utiče na sintezu nukleinskih kiselina i proteina u mišićima, obnavlja ravnotežu vode u telu i stvara alkalno okruženje zajedno sa sa natrijumom (Na), kalijumom (K) i magnezijumom (Mg).

Kalcijum je neophodan za prenos nervnih impulsa. Direktno utiče na procese kontrakcije mišića, neophodan je za održavanje stabilne srčane aktivnosti, deluje kao regulator nervnog sistema.

Kalcijum se čuva u poroznoj strukturi dugih cevastih kostiju. Da bi se održao potreban nivo kalcijuma u ​​krvi, kada se on nedovoljno snabdeva hranom, organizam pomaže mobilizaciju kalcijuma (i fosfora) iz koštanog tkiva uz pomoć paratireoidnog hormona. Ovo ukazuje na značajniju ulogu kalcijuma u ​​krvi nego u kostima, jer organizam zbog toga žrtvuje zdravlje kostiju i zuba.

MAGNEZIJUM igra značajnu ulogu u organizmu – neophodan je za normalno funkcionisanje oko 300 enzima. Zajedno sa kalcijumom (Ca) i fosforom (P), magnezijum učestvuje u stvaranju zdravih kostiju.

Magnezijum je neophodan za razmenu glukoze, aminokiselina, masti, transport hranljivih materija, a potreban je za proizvodnju energije. Magnezijum je uključen u proces sinteze proteina, prenos genetskih informacija, nervnih signala, neophodan je za održavanje kardiovaskularnog sistema u zdravom stanju. Adekvatni nivo magnezijuma smanjuje verovatnoću da će doći do srčanih udara. Magnezijum zajedno sa vitaminom B6 (piridoksin) sprečava stvaranje bubrežnih kamenaca.

Magnezijum je poznat kao antistres supstanca – dodatna količina magnezijuma pomaže da se poveća otpornost na stres. Magnezijum takođe pomaže u borbi protiv prekomernog rada – preporučuje se upotreba dodataka koji sadrže magnezijum za hronični prekomerni rad.

Manjak magnezijuma povlači za sobom nedostatak cinka, bakra, kalcijuma, kalijuma, silicijuma i njihovu dalju zamenu toksičnim teškim metalima: olovom, kadmijumom, aluminijumom.

KALIJUM – glavni unutarćelijski jon, igra važnu ulogu u regulaciji različitih telesnih funkcija. Učestvuje u održavanju unutarćelijskog osmotskog pritiska, u procesima sprovođenja i prenosa nervnih impulsa do inerviranih organa, u kontrakciji skeletnih mišića i u nizu biohemijskih procesa, reguliše krvni pritisak i broj otkucaja srca, a čini značajan alkalizujući efekat u acidobaznoj ravnoteži zajedno sa natrijumom (Na) , kalcijum (Ca) i magnezijum (Mg).

Manjak kalijuma u telu je ozbiljan problem, jer nedostatak ovog elementa utiče na normalan ritam srčanih kontrakcija i izaziva srčane udare. Jedan od prvih simptoma nedovoljnog unosa kalijuma je slabost mišića, mišićni grčevi.

CINK je deo više od 300 enzima koji učestvuju u različitim metaboličkim reakcijama, uključujući sintezu i razgradnju ugljenih hidrata, proteina, masti i nukleinskih kiselina – glavnog genetskog materijala. Sastavni je deo hormona pankreasa – insulina koji reguliše šećer u krvi.

Cink doprinosi rastu i razvoju čoveka, neophodan je za pubertet i nastavak potomstva. On igra važnu ulogu u stvaranju skeleta, neophodan je za funkcionisanje imunološkog sistema, ima antivirusna i antitoksična svojstva i učestvuje u borbi protiv zaraznih i onkoloških bolesti.

Cink je neophodan za održavanje normalnog stanja kose, noktiju i kože, pruža mogućnost osećaja ukusa i mirisa. Deo je enzima koji oksidira i neutrališe alkohol.

Cink karakteriše značajno antioksidativno delovanje (poput selena, vitamina C i E) – deo je enzima superoksid dismutaze koji sprečava stvaranje agresivnih reaktivnih vrsta kiseonika.

GVOŽĐE je vitalni element za telo. Uključeno je ne samo u hemoglobin, već i u protoplazmu svih ćelija. Gvožđe je takođe deo citohroma (složeni proteini koji pripadaju klasi hromoproteina) koji su uključeni u proces disanja tkiva.

SILICIJUM je najčešći element na Zemlji posle kiseonika. Ako je kalcijum glavni element čvrstih koštanih struktura i mišićno-koštanog sistema, onda je silicijum element koji određuje svojstva fleksibilnih struktura – vezivnog tkiva, tetiva, digestivnog trakta, periosteuma, hrskavice, sinovijalne tečnosti zglobova.

Naročito puno silicijuma se nalazi u noktima, kosi i koži čoveka.

Ali u stvari, silicijum je takođe veoma važan za kosti, jer se kalcijum ne apsorbuje ako u organizmu nema dovoljno silicijuma. Naučnici tvrde da je, pored kalcijuma, i silicijum uključen u metabolizam hlora, mangana, kobalta i drugih hemijskih elemenata. 75 elemenata u tragovima se ne apsorbuje u organizmu ako nema dovoljno silicijuma.

Silicijum ima vazodilatacioni efekat koji pomaže u snižavanju krvnog pritiska. S padom silicijuma smanjuje se elastičnost krvnih sudova i njihova sposobnost da reaguju na naredbe mozga da se prošire ili suže.

MANGAN je sastavni deo enzima koji učestvuju u stvaranju vezivnog tkiva, doprinosi rastu i normalnom stanju hrskavice i kostiju.

Mangan je neophodan za normalno funkcionisanje mozga i nervnog sistema. Potreban je za rad pankreasa, stvara energiju i sintetiše holesterol i nukleotide (DNK); potreban je za deobu svake žive ćelije; utiče na metabolizam masti sprečavajući prekomerno taloženje masti u jetri; normalizuje šećer u krvi smanjujući ga kod dijabetesa. Važan je za reproduktivne funkcije i normalno funkcionisanje centralnog nervnog sistema. Mangan pomaže u otklanjanju seksualne nemoći, poboljšanju mišićnih refleksa, sprečavanju osteoporoze, poboljšanju memorije i smanjenju nervne razdražljivosti.

BAKAR zajedno sa gvožđem igra veliku ulogu u stvaranju crvenih krvnih zrnaca, učestvuje u sintezi hemoglobina i mioglobina. Bakar je neophodan za normalno funkcionisanje respiratornog i nervnog sistema, uključen je u sintezu proteina, aminokiselina i u radu ATPa. Normalna razmena gvožđa je nemoguća bez učešća bakra.

Bakar učestvuje u stvaranju najvažnijih proteina vezivnog tkiva – kolagena i elastina, igra važnu ulogu u proizvodnji kožnih pigmenata. S nedovoljnim unosom bakra može se razviti vitiligo.

Nedavna istraživanja pokazala su da je bakar ključan za sintezu endorfina, koji smanjuju bol i poboljšavaju raspoloženje.

HROM u interakciji sa insulinom, pospešuje apsorpciju glukoze u krvi i njen prodor u ćelije. Pojačava delovanje insulina i povećava osetljivost tkiva na njega. Smanjuje potrebu za insulinom kod pacijenata sa šećernom bolešću i doprinosi njenoj prevenciji. Smanjuje želju za slatkišima.

Hrom reguliše aktivnost enzima za sintezu proteina i disanje tkiva. Uključen je u transport proteina i metabolizam lipida. Hrom pomaže u snižavanju krvnog pritiska, smanjuje osećaj straha i anksioznosti i ublažava umor.

SELEN je poznat po svojim antioksidacijskim svojstvima, a zajedno sa vitaminom E štiti telo od slobodnih radikala. Selen je neophodan za sintezu hormona štitne žlezde koji regulišu metabolizam u telu, štite od kardiovaskularnih bolesti.

Selen ima antitumorsko dejstvo, doprinosi normalnom rastu ćelija, ubrzava proces resorpcije i zarastanja mrtve zone infarkta miokarda, podstiče imuni sistem.

Dugo godina selen se smatrao otrovom, a tek je u 60-im godinama prošlog veka u istraživanju kardiomiopatije sa nedostatkom selena, nazvane Kešanova bolest, uloga selena za ljude revidirana.

VITAMIN D3. Tokom poslednje decenije, ideje o vitaminu D i njegovoj fiziološkoj funkciji, kao i o primeni lekova sa ovim vitaminom u profilaktičke i terapijske svrhe, značajno su se promenile.

U sadašnjoj fazi mogu se razlikovati tri grupe procesa koje reguliše vitamin D3:

 1. Uključen je u regulaciju proliferacije i diferencijacije ćelija svih organa i tkiva, uključujući ćelije krvi, imunokompetentne ćelije (K. Oorshkind i dr., 1988; M. Takigava i dr., 1986; A. Norman, 1986; A. Maiiar, A. Norman, 1991).
 2. Vitamin D3 je jedan od glavnih regulatora metaboličkih procesa u organizmu: proteina, lipida, minerala. On reguliše sintezu receptorskih proteina, enzima, hormona, ne samo regulišući kalcijum (PTH, CT), već i tirotropin, glukokortikoide, prolaktin, gastrin, insulin, itd. (N. Reichel, A. Norman, 1989; I. Spiss et al. , 1986; K. Tornkuist, 1987).
 3. Vitamin D3 odgovoran je za održavanje funkcionalne aktivnosti mnogih organa i sistema, uključujući kardiovaskularni sistem, gastrointestinalni trakt, jetru, pankreas, itd. (R. Veishaar, R. Simpson, 1987).

Sada je utvrđeno da ako celo telo odrasle osobe podleže prirodnoj insolaciji u roku od 2 sata, primećuje se neznatan porast nivoa vitamina D3 u njegovom organizmu. Međutim, posle 24 sata, njegov sadržaj se vraća na prvobitni nivo. Prema tome, leti će snabdevanje organizma vitaminom D3 biti neznatno veće nego zimi, ali nedovoljno da u potpunosti zadovolji sve potrebe organizma za ovim vitaminom (N. Michael, 1989; Matsuoka Lois i dr., 1989). Takođe je nemoguće u potpunosti nadoknaditi nedostatak vitamina D3 hranom. Prema objavljenim podacima stranih vitaminologa, sadržaj vitamina D3 u hrani je neznatan.

BETA KAROTEN. Od svih karotena, glavna su dva oblika: alfa i beta karoten. Postoje i drugi: gama, delta itd., Ali često čujemo za beta karoten, jer je on bolji od svih karotenoida koji se mogu pretvoriti u vitamin A kada uđe u ljudski organizam.

Alfa i beta karoten su sa gledišta hemije skoro isti, ali to „skoro“ rešava sve: razlika u prostornoj konfiguraciji njihovih molekula, koja laiku deluje neznatno, zapravo određuje njihove biološke funkcije, pa je beta karoten za nas bezbedan – ne izaziva efekat predoziranja, mada su mnogi danas čuli za predoziranje vitaminima rastvorljivih u mastima. Činjenica je da počinje da se pretvara u vitamin A tek kada organizam oseti nedostatak, a pre toga deluje kao antioksidans – u obliku u kojem je ušao u telo i deluje po dobroj savesti – njegova aktivnost značajno nadmašuje aktivnost čistog vitamina .

Kao antioksidans, beta karoten čini mnogo: osim što nas štiti od slobodnih radikala, takođe povećava otpornost na stres, pomaže organizmu da se brže prilagodi u neobičnim i teškim uslovima, ublažava efekte zračenja, elektromagnetnog i hemijskog zagađenja, jača imuni sistem i povećava sposobnost organizma da se bori sa infekcijama.

FitLine Restorate je dizajniran tako da omogućava ciljanu dodatnu ishranu određenim mineralima i elementima u tragovima.

Svi aktivni sastojci koji se nalaze u napitḱu su optimalno odabrani i dozirani.

Zahvaljujući svom obliku (napitak), supstance se na najbolji način mogu transportovati i apsorbovati u organizmu.

Transport hranljivih materija u organizam obezbeđuje njihovu visoko efikasnu, brzu i sigurnu apsorpciju.

 

KLJUČNE PREDNOSTI FITLINE RESTORATE

 • U napitku FitLine Restorate pažljivo je izabran uravnotežen sastav supstanci, što pruža savršen dodatak neuravnoteženoj ishrani ili povećanoj potrebi za određenim materijama u organizmu.
 • Snabdeva organizam vitalnima, mineralima i mikroelementima odabranim u posebnim proporcijama i kombinacijama koje olakšavaju njihovu potpunu apsorpciju (usled prisustva fruktoze i limunske kiseline): kalcijum, magnezijum, kalijum, cink, selen, mangan, bakar, hrom. Takođe sadrži važan antioksidans – beta karoten, koji pojačava svoj efekat na organizam interakcijom sa mineralima.
 • Pomaže u obnavljanju acidobazne ravnoteže, omogućava optimalnu neutralizaciju kiselina.
 • Neophodan je da bi organizam reprodukovao i održavao zdravo stanje kostiju, kože i kose, kao i za rad srca i mišića, za enzimski metabolizam, za visoku efikasnost imunološkog sistema i za zdravo stanje duha.
 • Savršeno je piće za miran san.
 • Pomaže u osiguravanju dobrog izgleda i blagostanja, kao i mentalnog i fizičkog zdravlja.
 • Ojačava skeletni sistem.
 • Ublažava menopauzu.
 • Pomaže kod korekcije težine i programa protiv celulita.
 • Pomaže u neutralizaciji negativnih posledica jednolike i neuravnotežene ishrane (puno mesa, kobasica, šećera, kafe, malo tečnosti, voća, povrća, salata), loših navika, stresa.
 • Idealno sredstvo za opuštanje i oporavak posle fizičkog napora i vežbanja (posebno dobar efekat dobijamo u kombinaciji sa FitLine Fitness Drink).
 • Garantuje najbolju apsorpciju vitalnih materija u organizmu zahvaljujući novom sistemu transporta hranljivih materija NTC®.
 • Odlično ide uz napitke iz serije FitLine: FitLine Fitness Drink, FitLine Zellschutz, FitLine Activize Oxyplus, FitLine Q10 Plus, FitLine Omega-3 + E, FitLine GelenkFit.

PREPORUKE ZA UPOTREBU

 • Svakoj osobi da bi se obnovila kiselo-bazna ravnoteža i sprečile bolesti nastale zakišeljavanjem unutrašnjeg okruženja u organizmu.
 • Da biste poboljšali pamćenje i koncentraciju, povećali intelektualni potencijal (u idealnom slučaju uzet sa FitLine Activize Oxyplus i FitLine Omega-3 + E).
 • Za prevenciju osteoporoze preporučuje se da ga uzimate sa FitLine Isoflavon
 • Za prevenciju bolesti koštano-koštanog sistema preporučuje se uzimanje FitLine Gelenk-Fit i FitLine Omega-3 + E.
 • Da biste poboljšali lepotu kože, sjaj kose, snagu noktiju i ojačali celokupno vezivno tkivo. Odličan dodatak kozmetičkoj liniji FitLine Line.
 • Preporučuje se za upotrebu u programima mršavljenja i smanjenje celulita.
 • Za jačanje nervnog sistema, za zdrav san, optimizam i upravljanje stresom.
 • Efikasan kod bolesti vezivnog tkiva (kolagenoze).
 • Za prevenciju kancera.
 • Preporučuje se sportistima i osobama čije su aktivnosti povezane sa povećanim opterećenjem mišićno-koštanog sistema.
 • U slučaju pojačane fizičke aktivnosti (idealno za upotrebu sa FitLine Activize Oxyplus i FitLine Fitness Drink).

 

Primena

1 kafenu kašiku praha (6,7 g) rastvoriti uz stalno mešanje u 250 ml negazirane vode. Popitu u malim gutljajima, polako, posle potpunog prestanka šištanja. Popiti uveče 15-20 minuta posle večere. Ne mešajte sa FitLine Basics jer dijetetska vlakna otežavaju apsorpciju minerala.

Preporučena dnevna doza: primenite 1 put dnevno, uveče. U programima mršavljenja preporučuje se uzimanje 3 puta dnevno 15-20 minuta posle obroka.

Veličina pakovanja: – 30 vrećica po 6,7 g = 200 g – pakovanje za 1 mesec

Trajanje primene: minimalno vreme primene 3 meseca (ciklus obnavljanja ćelija). Može se uzimati duže vreme.

Upozorenje: uvek započnite s malim dozama. Po otvaranju, koristite što pre, čuvajte na hladnom i suvom mestu van domašaja dece.

Sastojci: fruktoza, kalcijum karbonat, magnezijum karbonat, kalcijum laktat, kalijum citrat, magnezijum citrat, cink glukonat, gvožđa citrat, silicijum dioksid, mangan glukonat, bakar glukonat, hrom pikolat, beta karoten, natrijum selenit, vitamin D3.

Nutritivna tabela      

Prosečan sadržaj Dnevni unos

(1 porcija = 6,7 g praha)

% PDU *
Energetska vrednost 83 kJ

(19 kcal)

 
Proteini <0,1 g  
Ugljeni hidrati 3,2 g  
Masti ispod 0,1 g  
Kalcijum 268 mg 34%
Magnezijum 134 mg 36%
Gvožđe 5.0 mg 36%
Cink 10 mg 100%
Bakar 670 mcg 67%
Mangan 1,0 mg 50%
Hrom 60 mcg 150%
Selen 16,8 mcg 31%
Silicijum 5 mg  
Vitamin D 7,5 mg 150%

 *    PDU (prepoučeni dnevni unos) u skladu sa evropskom direktivom o određivanju hranjive vrednosti ili količini preporučene dnevne doze, u % (2008/100/EC).

Za dodatne informacije o ovim proizvodu, kao i o načinu njegovog poručivanja popunite sledeću formu:

 

Грешка: Образац за контакт није пронађена.