Trimegavitals Siberian borage and amarant oil

Trimegavitals. Siberian borage and amaranth oil

 

Lipidni kompleks sadrži jednu od omega-6 kiselina (gama-linolensku) i kompleks vitamina E i D. Vitamin E štiti organizam od oksidativnog stresa. Vitamin D održava imuni sistem i igra važnu ulogu u deobi ćelija.

1.640,00 dinara – 30 kapsula

 

 

Gama-linolenska kiselina (GLK) je vitalni nutrijent. Bez nje se ne može proizvesti prostaglandin E1 – jedna od najefikasnijih zaštitnih supstanci koja sprečava prevremeno starenje, upale i alergije.

U ljudskom telu, sinteza GLK se vrši uz učešće specifičnog enzima, bez kojeg omega-6 PNMK ne mogu biti pretvorene u GLK. Starenjem, količina ovog enzima se smanjuje, a njegova aktivnost opada s konzumiranjem šećera, alkohola, margarina.

U osnovi kompleksa Trimegavital Borago i amarant, kako se i iz samog naziva vidi, postoje dva izvora omega-6 PNMK: ulje boraga i ulje amaranta. „Zlatno zrno bogova“ – kako su amarant zvali drevni Asteci, koji su ovu biljku smatrali svetom. Zbog svojih nutritivnih i lekovitih svojstava, zrna amaranta su u bukvalnom smislu vrednovali kao težinu u zlatu. Drevni Asteci su verovali da semena amaranta jačaju telo i duh, čine osobu nepobedivom i svemoćnom, pa su ga davali deci u najranijem uzrastu. Kao što pokazuju savremena naučna istraživanja, praktično svi delovi ove biljke su lekoviti.

Međutim, pravi lekoviti nektar je ulje iz semena amaranta. Činjenica je da je ulje amaranta nekoliko puta prevazilazi sve druge biljne proizvode u smislu sadržaja važnih biološki aktivnih supstanci kao što su skvalen i tokotrienol. Skvalen je nezaobilazna komponenta ćelijske membrane i prisutna je u svim ćelijama tela. Ovo je jedan od glavnih branitelja ćelije. Molekuli skvalena vezuju i neutrališu toksične supstance, slobodne radikale, kancerogena i druga štetna jedinjenja koja mogu uništiti ćelijsku membranu i prodreti u ćeliju. Sa ovim osobinama je izražena antitumorska aktivnost skvalena povezana sa tumorima kože, creva i dojke.

Ulje boraga je masno biljno ulje dobijeno ekstrakcijom iz semena semena boraga, koje nazivaju krastavcem zbog njegove svežine, mirisa kao krastavca i ukus njegovog lišća i stabljike. Još od davnina postoji izreka: „Ego borago gaudia semper – Ja sam borago, uvek ohrabrujem“. Tokom vremena engleske kraljice Elizabete I, u salate su se dodavali cvetovi boraga kako bi se izbistrio um. Savremena nauka je samo potvrdila mudrost generacija: ulje u boraga sadrži biološki aktivne supstance, slične onima koje se nalaze u majčinom mleku, i imaju antiinflamatorna i anti-alergijska svojstva.

Primena

Naročito se preporučuje kao izvor gama-linolenske omega-6 PNMK, prirodnih tokotrienola, skvalena i fosfolipida u sledećim slučajevima:

  • Sve vrste alergija.
  • Kožne bolesti i lezije kože (opekotine, psorijaza, suhi ekcem, neurodermatitis, alergijske dermatoze, dermatitis).
  • Kardiovaskularne bolesti (ishemijska bolest srca, ateroskleroza, hipertenzija, poremećaji cirkulacije u krvnim sudovima mozga).
  • Čir na želucu ili dvanaesto-palačnom crevu.

Ograničenja

Nema.

Način upotrebe

Odrasli po 1 kapsulu dnevno za vreme jela u trajanju od 1-2 meseca. Ponoviti 3-4 puta godišnje.

Sastav

Ulje boražine (borago), ulje amaranta, DL-alfa-tokoferol acetat, holekalciferol, vitamin D3.

 

Kontaktirajte nas za dodatne informacije:

📞 +381 60 453 04 54

sasvimprirodno.net@gmail.com

Referalni link: