Essential Minerals Iodine

Danas svi govore o deficitu joda i o tome koliko je to pogubno za čoveka. To nije čudno. Većina nas živi daleko od mora i praktično ne koristi u ishrani morske proizvode. A to je jedini potpuni izvor joda. Većina nas je prestala da koristi čak i jodiranu so, smatrajući da je gora od obične

Cena: 1.390 din

60 kapsula

 

Život je počeo u okeanu, a jod je jedan od glavnih morskih mikroelemenata. Zbog toga ne čudi što on igra vodeću ulogu u životu svih živih organizama, uključujući i čoveka. Bez joda se ne stvara energija, zaustavljaju se procesi rasta i razvoja, vrtoglavo se ubrzava proces starenja čitavog organizma.

Danas na tržištu ima dovoljno proizvoda koji sadrže jod. Ali, na žalost, većina sadrži samo jod, a mnogi čak i u neorganskom (t.j. u potencijalno toksičnom) obliku. Ali sam od sebe jod ne može u potpunosti da reši posledice njegovog deficita. Njemu su neophodni pomoćnici.

Essential Minerals Iodine Siberian Wellness-a sadrži unikatni mineralni kompleks Tirotonin. On ne samo da nadoknađuje deficit joda, već i dovodi do kompleksne normalizacije rada štitne žlezde, s kojom je i povezana većina štetnih posledica deficita joda.

Kao prvo, u sastav tog prirodnog kompleksa ulazi organski jod u sastavu standardizovanog ekstrakta crvene laminarije i spiruline koje su u preporučenoj lekovito-preventivnoj dozi. To je veoma bitno svojstvo Essential Minerals Iodine. Radi se o tome da jod treba da se uzima u tačnoj dozi i u poslednje vreme to je uspevalo uz korišćenje samo neorganskih jedinjenja joda, koja se lako doziraju. Zbog toga svi preparati koji se reklamiraju danas i prodaju u apotekama sadrže neogranski jod. Ipak dugotrajna primena neorganskog joda je opasna i zato takve preparate preporučuju samo za kraću upotrebu. S druge strane, organska jedinjenja joda, koji imaju dugotrajan efekat, je teško dozirati što može dovesti do odsustva efekta ili predoziranja.

Essential Minerals Iodine je jedan od prvih proizvoda koji sadrže neorganski jod, sa standardizovanim doziranjem, što nam omogućava da postignemo maksimalno pozitivne efekte tokom neograničeno dugog vremena.

Kao drugo, u sastav kompleksa Tirotonin ulazi organski selen, bez koga je nemoguće prodiranje joda u hormone štitne žlezde. Vrednost te komponente je nemoguće preceniti, jer bez selena jod čak i u ogromnoj količini će biti beskorisan, u našem organizmu on radi samo kada je u sastavu hormona.

Kao treće, ekstrakt ginko bilobe reguliše krvotok štitne žlezde i samim tim normalizuje razmenu njenih hormona. Ukoliko je narušen krvotok, što se dešava kod većine ljudi srednjih godina ili starijih, jod takođe ne može da radi.

Zato je Essential Minerals Iodine danas jedinstven proizvod koji deluje upravo na štitnu žlezdu, a nije samo izvor joda.

Primena

Essential Minerals Iodine preporučuje se sledećim stanjima:

  • deficit joda
  • gojaznost
  • smanjenje umne kondicije
  • radioaktivnost
  • hronični zatvor

Ograničenja

Individualna netrpeljivost na komponente koje su u sastavu proizvoda.

Način upotrebe

Odrasli po 1-2 kapsule dnevno uz obrok, najbolje u prepodnevnim satima. Dužina primene – 1 mesec. Preporučuje se ponavljanje primene 2-3 puta godišnje.

 

Sastav: laminarija (morski kupus), prašak zlatnog korena, ekstrakt listova fukusa, ekstrakt Astrāgalus, kvasac, obogaćen selenom.

1 kapsula sadrži:

Naziv Masa % od preporučene dnevne doze
Jod 430 mkg 287
Selen 100 mg 143
Polisaharidi 60 mg

 

Kontaktirajte nas za dodatne informacije:

📞 +381 60 453 04 54

sasvimprirodno.net@gmail.com

Referalni link: