Lymphosan Joint Comfort

Fitosorbent za čišćenje organizma i podršku zglobovima

Lymphosan J Comfort,  90 gProizvod sadrži biljni sorbent pektin koji je izvor hranljive celuloze i hidrolizat kolagena. Kolagen je strukturni protein koji se pre svega nalazi u hrskavici i vezivnom tkivu. U proizvodu je u obliku hidrolizata koji organizam lakše usvaja. Ekstrakt šipka u sastavu kompleksa sadrži prirodan vitamin C, koji doprinosi stvaranju kolagena neophodnog za normalno funkcionisanje hrskavice.

1.580,00 dinara – 90 grama

Nov bio stimulišući fitosorbent Limfosan Joint Comfort je razrađen specijalno za normalizaciju funkcija muskuloskeletnog sistema.

U sastav proizvoda ulaze ekstrakti kore bele vrbe, koji se od davnina koristi u narodnoj medicini za lečenje bolesti zglobova. Među prvim lekovima protiv upala, za lečenje reume su koristili aspirin (acetilsalicilnu kiselinu). Salicilna kiselina je dobila ime, kao i njeni derivati, od naučnog imena vrbe (Salix alba), zato što su je upravo iz kore vrbe prvi put izdvojili. Kora vrbe je čitav skup biološki aktivnih supstanci. U njen sastav ulaze tanini, flavonoidi, vitamini, glukozidi, različita mineralna jedinjenja.

Mehanizam delovanja vrbine kore je dobro proučen. Osnovna komponenta kojom se i objašnjava efikasno dejstvo vrbine kore je salicin. Salicin je sposoban da blokira obrazovanje prostglandina koji je i jedan od glavnih izazivača upalnih procesa. Ekstrakt vrbine kore ima izraženo protivupalno dejstvo i efikasno ublažava bol, slično kao što deluje sintetički salicin (protivupalnih sredstava bez steroida). Ali za razliku od navedenih ekstrakt vrbine kore ima manje kontraindikacija.

Važna komponenta novog biljnog fitosorbenta Limfosan Joint Comfort je hidrolizat kolagena. Zbog njegove visoke koncentracije hidrolizat kolagena, koji je i osnovni element tkiva zglobova, Limfosan Joint Comfort je efikasan kod osteoartroze i osteohondroze.

Dobijanje kolagena prilikom uobičajene ishrane je neznačajno i neefikasno i za preventivu povreda hrskavice, i za moguće brzo i dugotrajno regenerisanje kolagenskih struktura zbog rizika od zasićenja i trošenja.

Hrskavica nema svoje sudove. Pri narušavanju ishrane hrskavice zbog uzrasta ili pod uticajem trauma i infekcija, hrskavica postepeno atrofira. I nemoguće je da se regeneriše bez pomoći. Prilikom tanjenja hrskavice u zglobovima ruku ili nogu pri svakom pokretu dolazi do pritiska na pokosnicu gde se nalaze nervni završeci. Zbog toga se pojavljuje bol u zglobovima. Kao odgovor na bol dolazi do otoka, ograničava se pokretljivost. Upala postaje hronična. Jedini način da se otkloni bol, otok, da se pokrenu zglobovi je povećanje gustine hrskavice. Za to je dovoljno unošenje kolagena u organizam. Bolovi u kičmi su takođe često vezani za degenerativno-distrofične promene. U ovom slučaju kolagen je potreban međupršljenovim diskovima, koji imaju ulogu prirodnog amortizera, a takođe i hrskavici zglobova koja spaja pršljenove.

Kompleks je obogaćen ekstraktima divlje ruže, koji ima antioksidaciono svojstvo i visok sadržaj vitamina C.

Primena

Lymphosan Joint Comfort se preporučuje kao sredstvo za preventivu i kao pomoćna terapija pri funkcionalnom narušavanju digestivnog trakta, a takođe i kao dodatni izvor hranljivih vlakana. Može da se koristi i kao sredstvo dijetetske korekcije u sledećim slučajevima:

  • osteohondroza;
  • osteoporoza;
  • osteoartroza;

Ograničenja

Individualna netrpeljivost na komponente koje su u sastavu proizvoda. Trudnicama i dojiljama se savetuje upotreba tek nakon konsultacija sa lekarom.

Način upotrebe

Najbolje je koristiti ga ujutru 30 minuta pre doručka. Količinu od 7,5 g praška (1 puna kafena kašičica) rastvoriti u 200-250 ml tople vode (50–60°С) i dobro umutiti mikserom dok se ne dobije homogena masa; popiti odjednom.

Sastav

Hidrolizat kolagena, pektin, smola, ekstrakt šipka, ekstrakt kore ive.

SERIJA “LYMPHOSAN”

FITO-SORPCIONI KOMPLEKSI S DEJSTVOM ČIŠĆENJA

Jedan od ključnih mehanizama lekovito-profilaktičkog dejstva Lymphosan-a je efekat entero-sorpcije, to jest vezivanje i izbacivanje toksina i štetnih materija na nivou creva. Ako se ranije enterosorpcija smatrala prostim procesom, sada su predstave o njoj jako složenije. U skladu s tim usložnjen je i sastav Lyphosan-a, koji sada se koriste i mehaničke, i biohemisjke i biološke sorpcije.

Još jedan važan zaštitni mehanizam Lymphosan-a je antioksidativna korekcija. Antioksidativni sistemi organizma su uvek u centru pažnje savremene endoekologije, jer upravo antioksidansi anuliraju najopasnije hemijske supstance – slobodne radikale. Ti izuzetno agresivni hemijski oksidatori se neizbežno formiraju u svim organima i tkivima, u kojima se vrši razmena kiseonika i predstavljaju neprekidnu pretnju ćelijama. Na svu sreću, u svim živim organizmima priroda je predvidela pouzdanu zaštitu protiv tih bioloških oksidatora, koji je nazvan antioksidativni (antioksidatorni) sistem. Ipak, nažalost, antioksidansi se gotovo ne sintetišu u čovekovom organizmu i potpuno zavisimo od njihovog unosa kroz hranu. A u ishrani većine savremenih ljudi katastrofalno nedostaje sveže hrane biljnog porekla, koja je i glavni izvor antioksidanasa.

Glavni mehanizam endoekoloških fitokorekcija prethodnih modifikacija Lymphosan-a je bio mehanizam limfosanacije i limfostimulisanja, koji je bio usmeren na aktiviranje funkcija čišćenja limfnog sistema. Ipak u poslednje vreme u centru pažnje svih endoekologa je drugi, još univerzalniji i moćniji mehanizam za samostalno čišćenje organizma.

Radi se o fermentnom sistemu za detoksikaciju stranih materija, koje su uglavnom skoncentrisane u ćelijama jetre i creva. Za razliku od svih drugih sistema za čišćenje organizma, fermentni sistem detoksikacije podrazumeva ne samo otklanjanje štetnih materija iz organizma, već i najaktivnije hemijsko neutralisanje. Zbog toga se u ćelijama jetre i creva nalazi na hiljadu različitih i strogo specijalizovanih fermenata, svaki je namenjen neutralisanju određene grupe hemijskih supstanci.

Važna osobenost tog sistema je sposobnost da reguliše svoju aktivnost u skladu s intenzitetom toka stranih materija. Na primer, ukoliko nam je lekar prepisao određeni lek ili ukoliko radimo u proizvodnji koja je štetna, naši fermenti koji neutrališu značajno povećavaju svoju aktivnost i na taj način održavaju čistoću našeg organizma, ukoliko naravno hemijsko opterećenje ne prelazi dozvoljene granice.

Ipak, uopšte nije obavezno da se podvrgavamo hemijskom opterećenju kako bismo podigli nivo čišćenja organizma. Ispostavilo se da mnogo hranljivo i lekovito bilje sadrži absolutno bezopasne materije koje efikasno podižu aktivnost neutrališućih fermenata. Upravo na tom principu se zasniva čišćenje Lymphosan-a.

Tako je na bazi osnovnog sastava Lymphosan-a, dodavanjem određenih grupa samoniklog bilja iz Sibira dobijeno 5 novih prooizvoda (Lymphosan Liver Vitality, Lymphosan Nephro Support, Lymphosan C Balance, Lymphosan J Comfort i Lymphosan F Beauty) koji, osim već opisanih funkcija, dodatno pružaju podršku drugim sistema ili organima našeg organizma (jetri, urinarnom traktu, kardio-vaskularnom sistemu, zglobovima i koštanom sistemu i ženskim problemima).

 

Kontaktirajte nas za dodatne informacije:

📞 +381 60 453 04 54

sasvimprirodno.net@gmail.com

Referalni link: