Koja je najvažnija stvar u vašem životu?

 

Danas, u vreme pandemije, kada nam se ograničava kretanje, uvode zabrane, policijski čas i šta sve ne još, počinjemo gledati na život iz druge perspektive i razmišljati na drugi način.

Da li treba sedeti skrštenih ruku i čekati da se sve reši samo od sebe ili da to učini neko drugi za nas? Ima dosta takvih ljudi koji se prepuštaju stihiji – šta će biti, biće!

A mi ostali, koji se ne mirimo sa takvom situacijom, tražimo nova rešenja, nove mogućnosti kako za život, tako i za rad. Preispitujemo sebe, svoje bližnje, rodbinu prijatelje, pokušavajući da pronađemo rešenja za nove uslove i prilagodimo se novom načinu života. Naravno, sve što je prošlo otišlo je nepovrat, u istoriju, i pitamo se šta sada?

Koja je najvažnija stvar u našem (vašem) životu?

U ovoj situaciji koja nije ratna, ali koja je baš zato teža, jer se neprijatelj koji nam preti ne vidi golim okom – najvažnije je biti i ostati živ! Zbog sebe, svoje porodice, svojih prijatelja. Pogledajte lepu priču Sadguru Džagi Vasudeva (Sadhguru Jaggi Vasudev).

Da, biti i ostati živ je sada zaista najvažnije!

Ali, razmislite, da li je to dovoljno? Ovo je vreme kada se u celom svetu, na celo zemljinoj kugli dešava jedno veliko resetovanje svega! Ljudskih odnosa, ustaljenih navika, načina života … Da li se to priroda poigrala sa nama jer smo nemilosrdno počeli da razaramo planetu na sve moće načine, ili se moćnici poigravaju sa nama – to sada nije bitno. Bitno je da smo živi i da bismo opstali, kao sva inteligentna bića, treba da se prilagodimo novonastaloj situaciji.

Konačno, to su pravila evolucije – ko se ne prilagodi nestaće! To nam govori istorija.

A mi hoćemo da živimo! A šta je potrebno da bismo živeli?

Potrebno je da budemo zdravi!

Ako ne svi, barem mnogi od znaju koji su uzročnici narušavanja zdravlja i zašto su se neke bolesti, od kojih su bolovali samo „stari“ ljudi, sada „podmladile“, pa od istih boluju čak i deca! Znamo, ali nemamo vremena da se tome posvetimo ili mislimo da se to ne odnosi na nas, mi ćemo biti izuzeti.

Međutim, sada, u vreme pandemije, sabiraju se računi: nismo imali vremena da posvetimo našoj deci – sada imamo; nikuda ne žurimo – nema stresa; sedimo u kući ili radimo od kuće; razmišljamo kako da našu ishranu učinimo zdravijom, kako da očistimo naš organizam od toksina i drugih materija kojima tu nije mesto. Videli smo kako su se za 30 dana očistili kanali u Veneciji, što nam je pre toga bilo nezamislivo!

Da li ste primetili da se u proleće čiste i provetravaju stanovi, zamenjuju zimske gume letnjim na automobilima, pripremaju vozila za novu sezonu? A šta je sa njihovim vlasnicima?

Da li se neko zapitao treba li čovek da to uradi sa svojim organizmom, posle teške zimske hrane,  nedostatka vitamina i minerala u sopstvenom organizmu i sedentarnim načinom života?

Mislite svojom glavom. Naš organizam je jedna složena soficistirana mašina. Spremni smo sve da učinimo za naše četvorotočkaše ili naše kućne ljubimce, a šta smo spremni da učinimo za sebe, svoju decu, svoje bližnje? Zar sebi i njima ne mislimo dobro?

Ako delite naše mišljenje pogledajte video Kompleksan pristup detoksikaciji organizma

 

Kontaktirajte nas za dodatne informacije:

📞 +381 60 453 04 54

sasvimprirodno.net@gmail.com

Referalni link: