Trimegavital DHA superkoncentrat

Izvor dokozaheksaenoinske kiseline (DHA)

Cena: 3.450 din

30 kapsula

Kompleks sadrži jednu od omega-3 kiselina – dokozaheksaenoinsku kiselinu (DHA) iz mikroalgi Ulkenia. DHA je važan segment zdrave ishrane i doprinosi normalizovanju funkcija mozga i očuvanju normalnog vida. Pozitivne rezultate možete ostvariti kod svakodnevne doze od 250 mg DHA.

Opis proizvoda

Omega-3 polinenasićene masne kiseline su nezamenjive hranljive masnoće, koje igraju presudnu ulogu u očuvanju ljudskog zdravlja. Međutim, među njima postoji i poseban predstavnik – dokozaheksaenoična kiselina, ili skraćeno DHA. Njena jedinstvenost leži u činjenici da se selektivno koncentriše u ćelijama mozga i organima vida i reguliše veoma mnogo funkcija ovih važnih organa za nas. Dovoljno je reći da je u ćelijama očiju količina DHA do 50%! Zahvaljujući tome, ćelije oka imaju vrlo elastične i propustljive zidove i lako propuštaju svetlosne informacije, a mi imamo odličan vid. Kada ova PNMK nedostaje u našoj hrani, ćelijske membrane ćelija oka su ispunjene drugim, još viskoznijim mastima, a naš vid se pogoršava.

Pored toga, puno DHA je takođe prisutno u zidovima krvnih sudova koji hrane mozak i organe vida. I tamo se iz njega sintetizuju veoma važne supstance koje održavaju normalnu gustinu krvi i sprečavaju spazam krvnih sudova, čime obezbeđuju potpunu ishranu moždanih ćelija i ćelija očiju.

Pored toga, sada je dokazano da vid deteta i formiranje njegovog centralnog nervnog sistema direktno zavise od toga koliko DHA je primio tokom razvoja u majčinom stomaku i tokom dojenja. Shodno tome, redovan unos DHA kod trudnica i žena koje doje se sada smatra jednim od preduslova za normalan razvoj deteta.

Pored toga, veliki broj DHA nalazi se u spermatozoidima, koji su u ovom pokazatelju kao i kod ćelija organa vida.DHA osigurava visoku mobilnost spermatozoida i njihovu sposobnost oplodnje. I obrnuto – u slučaju nedostatka DHA, povećava se rizik od funkcionalne muške neplodnosti.

BAD Trimegavital DHA suerkoncentrat sadrži najvišu koncentraciju čistog DHA u odnosu na sve druge analogne proizvode na tržištu, jer se dobija direktno iz prirodnog izvora – mikroalgi koje nastanjuju velike morske dubine. Samo jedna kapsula proizvoda sadrži više od 290 mg čistog DHA, odnosno daje odgovarajući dnevni nivo ove supstance.

Primena

Proizvod se preporučuje:

  • Tokom planiranja trudnoće (za muškarce da povećaju plodnost, žene za normalno formiranje fetusa);
  • Kod povećanog nervnog zamora, smanjene koncentracije, pažnje i pamćenja;
  • Kod kardiovaskularnih bolesti (ishemijska bolest srca, hipertenzija, poremećaj srčanog ritma, visok nivo holesterola u krvi);
  • Kod početnog stadijuma dijabeta tip II;
  • Kod hroničnih upalnih i alergijskih oboljenja (reumatoidni artritis, ulcerozni kolitis i Kronova bolest, psorijaza, ekcem, bronhijalna astma).

Ograničenja

Individualna netrpeljivost na komponente.

Način upotrebe

Odrasli po 1 kapsulu dnevno sa obrokom, u periodu od 1-2 meseca, ponoviti 3-4 puta godišnje. Trudnice trebaju da prestanu uzimati 2-3 nedelje pre očekivanog datuma porođaja.

Sastav: suncokretovo ulje, ulje od mikroalgi Ulkenia Sp, prirodni tokoferoli soje u svojstvu antioksidanta (E306).

 

Kontaktirajte nas za dodatne informacije:

📞 +381 60 453 04 54

sasvimprirodno.net@gmail.com

Referalni link: