Dr. Tobias Kühne* KONCEPT CELULARNE (ĆELIJSKE) ENERGIJE

Kako izgleda prehrambena situacija u Nemačkoj i drugim industrijskim zemljama, uključujući Rusiju?

Da vidimo šta o tome kaže Nemačko društvo za ishranu. Da biste pokrili osnovnu zalihu esencijalnih vitamina, minerala i zaštitnih supstanci, potrebno je da dnevno konzumirate najmanje 5 do 7 obroka voća, povrća, zelene salate.

I ne radi se o zaštiti našeg tela, već samo o pokrivanju osnovne sigurnosti. Na primer, samo u Nemačkoj prosečna potrošnja voća, povrća i zelene salate iznosi 2,2 porcije dnevno.

Dakle, jedna porcija je oko 150-200 g, što znači da bi trebalo da pojedete najmanje od 750 g do 1 kg salate, povrća i voća da biste svakodnevno obezbedili organizmu dovoljno vitamina, minerala i elemenata u tragovima.

Zapitajte se nekako, koliko obroka voća i povrća jedete dnevno? Da li je to 5 do 7 obroka dnevno?

Čak i ako uspete, uopšte nije zagarantovano da ćete dobiti sve potrebne hranjive sastojke. Napokon, naši prehrambeni proizvodi već sadrže daleko manje od onoga što su nekada sadržavali.

 U skladu sa rezultatima uporednih studija sprovedenih između 1985. i 2002. godine, i na osnovu podataka kompanije Geigi i Schwarzwald instituta, razlika iznosi od 12 do 95%.

Uzmimo, na primer, jagode. Jagoda je hrana bogata vitaminom C. Između 1985. i 2002. godine, sadržaj vitamina C u jagodama smanjio se za 87%.

To jest, čak i ako jedete uravnoteženo, to ne znači da proizvodi sadrže sve što vam je potrebno. Osiromašeno tlo, zagađen vazduh, inkubacija, pohranjivanje u skladištima, dugotrajna termička prerada prehrambenih proizvoda – sve to doprinosi činjenici da ne dobijamo potrebne hranjive sastojke.

Pored toga, postoje uništitelji hranjivih materija. Oni uključuju pušenje, zagađenu okolinu, ozon i lekove.

Ako uzmemo u obzir efekte kontracepcijskih pilula na mlade žene, i činjenicu da one „kradu“ gotovo sve vitamine grupe B. Tako da mlade žene koje koriste kontraceptivne pilule imaju premalo vitamina B1, B2, B6, B12 i folne kiseline u svom telu, vitamine C, A i E. Broj svih ovih hranljivih sastojaka se smanjuju zahvaljujući upotrebi kontracepcijskih pilula.

Ali i drugi lekovi, poput antibiotika, lekova protiv bolova i laksativa, oduzimaju vitalne hranljive materije i vitalne supstance.

Kakva bi trebala biti optimalna prehrana? Osnova bi uvek trebalo da bude uravnotežena osnovna ishrana. Mnogo voća, povrća, zelena salata, visokokvalitetni proteini biljnog i životinjskog porekla, razumna količina žitarica i zrnevlja – to bi trebalo biti osnova, ali pre svega zelena salata, povrće i voće.

U isto vreme, videli smo da se čak i u ekonomski razvijenim zemljama, od 5-7 minimalno potrebnih obroka, u proseku potroši 2,2 porcije dnevno. To znači da nastaju praznine, bilo zbog povećane potražnje organizma ili zbog lekova, bilo zbog toga što proizvodi više nemaju ono što je potrebno i što su nekad imali.

Postoje nedostaci u našoj osnovnoj ishrani, a upravo sa ciljem da ih eliminišemo i na taj način postignemo optimalnu ishranu, razvijen je niz dopunskih FitLine dodataka, koji se namerno popunjavaju nutritivne praznine. Kao rezultat, glavna ishrana u kombinaciji sa FitLine dodatnim hranljivim proizvodima dovodi do individualne optimizovane ishrane sa svim rezultirajućim prednostima.

Koje su tačno te prednosti?

Tu smo došli do našeg koncepta ćelijske energije. Ako jedete uravnoteženo, ako jedete optimalno i sledite svoj životni stil, onda je to tajna vašeg zdravlja, radne sposobnosti, mladosti, sklada i lepote.

U FitLine konceptu ćelijske energije suočeni smo sa konceptom protiv starenja u njegovom idealu.

Za početak, da vidimo: kako sa FitLine konceptom ćelijske energije možemo postići ono što želimo? Šta je to posebno u našim proizvodima?

I ovde se treba vratiti i pozabaviti se sledećim pitanjem: šta je zaista odlučujuće? Natpis na tegli? Šta se nalazi u ovoj tegli? Ili ono što je na kraju presudno, a to je šta ulazi u naše ćelije?

Dakle, suština nije ono što koristiš. Odlučujući faktor je da vaš organizam isporučuje na ćelijskom nivou, ono što se tamo može apsorbovati.

Upravo je to osobina FitLine dodataka ishrani. Hranljivi sastojci se isporučuju tačno tamo gde deluju, odnosno u naše ćelije, do 70 biliona naših ćelija.

A jedinstveni koncept transporta hranjivih materija, koji smo razvijali i usavršavali tokom 20 godina, daje tri do pet puta bolje i brže rezultate. On je taj koji je glavni koncept FitLine dodataka ishrani, koji ih jasno razlikuje od drugih oblika: kapsule, tablete itd.

Njegov glavni zadatak u ovom slučaju je: postići veće dejstvo zahvaljujući isporuci hranljivih materija na ćelijski nivo. Da, da, jer osoba nije samo ono što jede, već i – i ne umaram se iznova i iznova ponavljati ovu frazu – osoba je ono što jede i asimilira. To se optimalno postiže konceptom transporta hranljivih materija.

To uključuje brojne faktore: upotreba u tečnom obliku, kombinacija hranljivih materija i njihove kombinacije u grupi, ajurvedsko bilje i integrisani ekstrakti, prenos katalizatora i tehnologije (CD-kompleks), naša micelacija.

Sve to doprinosi činjenici da uspevamo da postignemo od tri do pet puta bolju i bržu probavljivost aktivnih materija, kao i kiseonika. Ovo je koncept transporta hranljivih sastojaka, jedinstveni koncept poslovanja FitLine dodataka ishrani.

Kako možemo koristiti FitLine dodatke ishrani u punoj verziji ili, tačnije, koji je osnovni motiv iza FitLine energetskog koncepta? Osvrnimo se na period od pre nekoliko hiljada godina i okrenimo se, na primer, kineskoj medicini. Ili čak i prirodnoj medicini.

Ovde je poznato jedno: životna energija je energija ćelija, a ćelijska energija je životna energija. Kad smo puni energije – u formi smo, zdravi smo, mladi. Kada se pojavi nedostatak energije ili se formiraju energetske blokade, to utiče na naše zdravlje: glavobolje, alergije, bolovi u leđima i ponekad potpuno atipični simptomi. Osećamo se umorno, letargično, slabo.

A ko protiv toga ne preduzmete ništa i nastavite se pridržavati istog načina života koji se tiče ishrane, kretanja, opuštanja i upravljanja stresnim situacijama, onda će se ovi poremećaji blagostanja u budućnosti pretvoriti u probleme, čak i najozbiljnije bolesti. 0% energije, 0% ćelijske energije – i umiremo.

Kako se možemo izvući iz tog đavolskog začaranog kruga i pozitivno uticati na sve to? Kako sići ​​sa ove staze i pojuriti gore? Bez obzira da li se okrenemo prirodnoj medicini ili modernom načinu protiv starenja, sve se svodi na istu stvar: jedini put je zdrav način života. U oblasti optimalne ishrane, FitLine komplementarna hrana nije ništa drugo do zlatni ključ ovog najzdravijeg načina života.

A ako uspemo da povećamo energiju naših ćelija njihovim aktiviranjem, uključujući pomoć FitLine proizvoda, automatski pozitivno utičemo na energetski nivo našeg tela. To znači da smo ponovo na putu prema gore, tamo gde ima više mladosti, snage, zdravlja.

Da bi naše ćelije mogle da proizvode maksimalnu energiju, potrebne su im i hranjive materije na ćelijskom nivou, kao što je, recimo, drva za ogrev. Tada im je potrebno sagorevanje, a za naše telo su to vitalne materije kao što su vitamini, minerali i enzimi. Oni pale naše hranjive materije, naše „ogrevno drvo“ – masti, ugljene hidrate, proteine.

Baš kao što kamin gori samo kad ima dovoljno vazduha, našim ćelijama je potreban kiseonik. Bez kiseonika je sagorevanje nemoguće, kao i, na primer, sagorevanje masti. Kada nešto gori u kaminu, formira se pepeo. Ista stvar, samo u figurativnom smislu, događa se u našim ćelijama.

Toksini nastaju tokom metabolizma, povećava se zakišeljavanje organizma. Toga se morate rešiti, ćelije se moraju očistiti. Kao kamin, i naše ćelije ga moraju očistiti.

Bilo koji kamin treba da se pazi, održava, a ista stvar je neophodna i našim ćelijama – da budu mlade, elastične, da metabolizam funkcioniše optimalno, a da vi budete puni snage. To možemo postići, na primer, u našoj ishrani, uz pomoć vitalnih supstanci i, pre svega, antioksidanata.

Kakva je uloga FitLine dodataka ishrani? Da, naš glavni proizvod, Basics – centralni proizvod FitLine linije proizvoda – figurativno rečeno, pruža drva i ogrev. Prvo, zato što sam Basics sadrži dragocene hranljive materije i vitalne supstance. Drugo, zato što nam Basics pomaže da ih izlučimo i apsorbujemo iz normalne hrane mnogo bolje.

Pored hranjive i vitalne podrške, Basics pruža i savršenu imunu odbranu. Povećava naš potencijal samozaceljenja i štiti ćelije od slobodnih radikala i oksidativnog stresa.

Activize Oxyplus nam daje kiseonik koji je ćelijama potrebaban za „sagorevanje“ poput kamina. Uz ovu funkciju koja poboljšava snabdevanje kiseonikom, Activize Oxyplus takođe doprinosi činjenici da smo ispunjeni energijom, opipljivom energijom, povećanom koncentracijom i boljim performansama. Pored ovoga, Activize Oxyplus takođe podstiče sagorevanje masti.

Restorate, zauzvrat, vodi računa kako da se oslobodimo otpada, uklanjajući toksine i kiseline iz organizma. Restorate čisti naše ćelije i međućelijske prostore i vraća optimalnu ravnotežu kiselina i baza, pomaže da se oslobodimo viška kilograma povezano sa viškom tečnosti i toksinima u telu. Restorate je važan za dobar izgled: zdrava koža, kosa i nokti, kao i brza regeneracija i miran san.

Naš završni akord je Koenzim Q10 Plus, što je posebno važno za one starije od 35 godina – to je „vatrena iskra“ i dodatna ćelijska zaštita. Plamteća varnica koja stvara energiju, uporediva je sa svećicom u automobilu.

Bez koenzima Q10 nemoguće je stvarati energiju u našem respiratornom lancu, u našem metabolizmu. Uporedo sa ovom zaštitnom funkcijom antioksidansa, koenzim Q10 ima i ojačavajuću funkciju za cirkulatorni (arterijsko-venski) sistem. On nije samo borac protiv slobodnih radikala, već je i ključna supstanca protiv procesa starenja.

Filozofija koja stoji iza ovog FitLine koncepta ćelijske energije je sledeća: kada su naše ćelije zdrave i pune energije, onda smo i mi zdravi i puni energije. Zdrave ćelije sa visokom energijom su mlade ćelije do starosti.

POGLEDAJTE DETALJE OSNOVNIH PROIZVODA

Pogledajmo Basics malo dublje: kakvu podršku nam daje Basics u slučaju nedostatka hranljivih sastojaka i vitalnih supstanci? Ili drugačije rečeno: kako nas Basics podržava tako da primamo optimalnu količinu hranljivih materija i vitalnih supstanci.

Pre svega, uz Basics, obezbeđujemo čvrstu garanciju u snabdevanju organizma hranljivim materijama, zahvaljujući vitalnim sastojcima u njegovom sastavu.

Koristeći Basics, imamo niz dragocenih, neophodnih komponenti. Ali, pored ovoga, on ima i drugu funkciju: zahvaljujući ovim dragocenim komponentama, različitim biljnim enzimima, ajurvedskom bilju i ekstraktima, kao i ekstraktima začina, postiže se poboljšana apsorpcija hranljivih sastojaka i iz normalne hrane.

Basics nam pomaže u boljoj obradi svakodnevne hrane, pristupu njenim hranljivim sastojcima kroz različite enzime, biološki aktivne supstance, kao i pojačivače apsorpcije izvedene iz ajurvedskih začina i bilja. Basics proširuje svoj uticaj na mesto gde se, figurativno rečeno, nalazi naše zdravlje, naime u crevima. Asimilacija hranljivih sastojaka i poboljšano snabdevanje organizma nezamislivi su bez zdravog funkcionisanja creva. Većina nas ima bolesni crevni trakt, u kome je masa bakterija koje izazivaju bolest. Basics nam pomaže da ga očistimo, dodamo mu svežu vitalnost. Podržava varenje i detoksikaciju, jednu od najvažnijih funkcija gastrointestinalnog trakta. Na primer, uz pomoć balastnih materija, otrovi se vezuju i izlučuju iz organizma.

U njemu nalazimo dragocene pre- i probiotike – korisne crevne bakterije i njihove omiljene „poslastice“ za brzi rast. Sveukupno, kompozicija sadrži devet različitih rastvorljivih i nerastvorljivih balastnih materija koje podržavaju procese detoksikacije i revitalizacije u našim crevima.

Dakle, Basics je, zaista, radikalna stvar.

Pored čišćenja creva, Basics takođe pomaže u kontroli naše težine, reguliše apetit, zahvaljujući brojnim balastnim materijama i čišćenju creva. Vlakna usporavaju apsorpciju šećera i na taj način sprečavaju napade neumitne gladi.

Pored toga, Basics štiti naše ćelije od oksidativnog stresa izazvanog mnogim slobodnim radikalima. Pod njihovim uticajem ćelije stare i sve više gube elastičnost, a metabolizam se pogoršava. Brojni visoko efikasni antioksidanti i ekstrakti povrća, voća i žitarica uključuju sekundarne biljne komponente, superantioksidante: kurkumin i resveratrol iz ekstrakta semenki grožđa, ovo je „tim“ koji štiti ćelije, a sastoji se od vitamina C, E, beta karotena i mikroelementa selena – svi zajedno doprinose zaštiti naših ćelija od slobodnih radikala.

Dakle, uz Basics imamo visoko efikasan kompleks prirodnih sastojaka za zaštitu i mladost naših ćelija.

I na kraju, još jedna od stvarnih akcija Basicsa je jačanje odbrambenih snaga našeg organizma. Najmoćnija sila u nama je naša moć samoizceljenja, naš imuni sistem, koji se 80% nalazi u crevima. I tu Basics sa svojim mnogo hranljivim sastojcima daje svoj efekat.

SLEDEĆI OSNOVNI PROIZVOD ACTIVIZE OXYPLUS

Pošto se Basics pobrinuo da snabdemo organizam hranljivim materijama i drugim vitalnim supstancama, potrebni su nam vazduh, kiseonik kako bi se uskladištena energija rasplamsala. I ovde će vam pomoći Activize Oxyplus.

Activize Oxyplus je jedinstven tonik koji garantuje isporuku kiseonika i hranljivih materija do najudaljenijih ćelija našeg tela. To se postiže uz pomoć određenih elemenata koncepta transporta hranljivih materija, što pomaže da se osigura transport hranljivih sastojaka i kiseonika i do krajeva kose.

U jednoj studiji sa sportistima uspeli smo da dokažemo ne samo značajno poboljšanje atletskih performansi, već i činjenicu da do 10 procenata više kiseonika ulazi u ćelije. To se postiže uz pomoć ključa u našem katalizatoru transfera, tako da otvaramo naše ćelije, kako bi kiseonik bolje ušao u njih. To se takođe postiže folnom kiselinom i vitaminima B12 i B6. Oni pomažu poboljšanju cirkulacije krvi i stvaranje crvenih krvnih zrnaca, a samim tim i bolje snabdevanje kiseonikom.

Activize Oxyplus nas takođe podržava u zaštiti kardiovaskularnog sistema, na primer, od najagresivnijeg faktora koji danas postoji, rizika od homocisteina.

Potpuno normalne količine folne kiseline i vitamina B12 i B6 sadržane u svakodnevnom serviranju Activize Oxyplus pomažu nam da smanjimo nivo homocisteina i na taj način ga neutraliziramo. Dakle, naše ćelije štitimo od ovog faktora rizika koji doprinosi razvoju ateroskleroze krvnih sudova.

Uz pomoć vitamina grupe B, Activize Oxyplus doprinosi optimalnom pretvaranju energije. Da bi masti, proteini i ugljeni hidrati bili dostupni našem organizmu i da se iz njih se može izvući energija, potrebni su nam vitamini B grupe.

Apsolutno svi vitamini grupe B, kojih ima ukupno 8, nalaze se u Activize Oxyplus. U kombinaciji sa vitaminom C, oni ne samo da doprinose stimulaciji nervnih završetaka i boljoj koncentraciji, boljem radu misaonih procesa, već takođe pozitivno utiču na naše raspoloženje putem posrednika.

Zajedno sa vitaminom C i osam vitamina grupe B, Activize Oxyplus sadrži sve postojeće vitamine rastvorljive u vodi, a svi su vitalni. Zahvaljujući Activize Oxyplus i pre svega jednoj od njegovih komponenti – guarani, biljci iz Južne Amerike, koja se smatra centralnim elementom brazilske naturopatije i prirodnim kofeinom koji se u njoj nalazi, postižemo ne samo snažno jačanje, već podstičemo razgradnju masti.

Activize Oxyplus pomaže nam da proces razgradnje masti bude bolji. S jedne strane, zato što Activize Oxyplus to stimuliše, sa druge, zbog činjenice da se snabdevanje kiseonikom poboljšava. Sagorevanje masti je brže jer se masti mogu razgraditi samo uz učešće kiseonika.

Activize Oxyplus je takođe proizvod čiji se efekat već oseti u roku od nekoliko minuta po konzumiranju. Tako se koncept transporta hranljivih materija oseća najbolje, najbrže na primeru Activize Oxyplus.

Ostali proizvodi mogu trajati malo duže, a pravi efekat će se pojaviti za samo 3 meseca, po završetku ciklusa obnove ćelija. Pomoću Activize Oxyplus, ovi efekti koncepta transporta hranljivih materija, koji se sastoje u tome da hranljive materije zaista dosegnu nivo ćelija u najkraćem roku, mogu se osetiti već za nekoliko minuta. A ovo je, po mom mišljenju, neuporedivo sa bilo čim.

TREĆI OSNOVNI PROIZVOD RESTORATE

I tu dolazimo do uklanjanja pepela iz našeg kamina, tj. do uklanjanja toksina i smanjenja zakišeljavanja naših ćelija i na taj način poboljšavamo regeneraciju.

Restorate nam pomaže da vratimo acidobaznu ravnotežu neutralizacijom kiselina kroz kalcijum, magnezijum i gvožđe koje se nalaze u njemu, vitalne minerale sa alkalnim dejstvom.

Restorate veže naše kiseline, neutrališu ih, pretvarajući ih u soli koje se mogu izbaciti iz organizma.

Restorate je takođe važan kao izvor dragocenih minerala koji igraju značajnu ulogu u dobrom izgledu. Minerali su neophodni za zdravu kožu, kosu i nokte.

Ali, i u temi o prekomernoj težini, minerali poput kalcijuma, magnezijuma, cinka i bakra zauzimaju značajno mesto. Smanjivanjem kiselosti pomažu nam da izgubimo težinu zbog taloženja tečnosti usled peroksidacije.

Višak masnoće može se eliminisati samo neutralizacijom kiselina, jer ako su naše masne ćelije okružene kiselinama i toksinima, tada organizam uopšte nema pristup masnim ćelijama i ne može da ukloni ni masnoću, ni višak tečnosti iz masnog tkiva.

A Restorate i minerali koje sadrži doprinose tome. Kao i celulit, on nije ništa drugo nego skladištenje kiselina i toksina u vezivnom tkivu. Normalizacija acidobazne ravnoteže može pomoći našem organizmu.

Minerali su od velike važnosti za odličan fizički oblik, proizvodnja energije je bez njih nemoguća. Na primer, sportistima, da bi se brže oporavili posle takmičenja, potrebna je dovoljna količina minerala i elemenata u tragovima – kalijuma, kalcijuma, magnezijuma i gvožđa. Sve ovo je sadržano u Restorate.

Brža regeneracija i jače kosti su tu. A kombinacija magnezijuma, kalcijuma i vitamina D u Restorate je optimalna kombinacija za idealnu bioraspoloživost magnezijuma i kalcijuma sa vitaminom D, a samim tim i njihov sadržaj u kostima. Vitamin D je izuzetno važan, jer se bez njega, ni kalcijum, ni magnezijum ne mogu apsorbovati i uneti u organizam.

Funkcije minerala su višestruke: za snažne nerve i dobro raspoloženje potrebni su nam elementi u tragovima i minerali. Možda znate da je magnezijum antistresni mineral.

U ovom slučaju su nam neophodni i kalcijum i magnezijum za zdrav san. A upravo to često osećamo kada koristimo Restorate: smireniji, dublji san, veselije buđenje narednog jutra. Samo zato što se naše telo obnavlja noću, Restorate se preporučuje za upotrebu uveče.

Zato, uzmi Restorate uveče pre spavanja!

Minerali su takođe veoma važni za jak imunitet. Pre svega, cink i selen kao visoko efikasni antioksidanti igraju važnu ulogu u zaštitnim funkcijama organizma, za stabilan imunološki sistem.

Specijalnost obnavljanja nije samo u sastojcima, posebnost Restoratea je koncept transporta hranljivih materija.

Po pravilu, minerali se teško apsorbuju i usvajaju. Uz podršku posebnog koncepta transporta hranljivih materija, minerali u tečnom obliku aktivno reaguju, rastvaraju se efikasno, i optimalno su dostupni organizmu.

Glavna karakteristika Restorate je velika bioraspoloživost minerala zbog koncepta transporta hranljivih materija.

Proizvodi koje sam predstavio već su patentirani. Zapravo, ovo je jedinstvena situacija u istoriji: koncept proizvoda je u potpunosti dostojan patentne zaštite i već je patentiran.

INFORMACIJE ZA ONE SA 35+: NAŠI KOENZIM Q10 SA VITAMINOM E

Koenzim Q10, kao što je već spomenuto na početku, igra ključnu ulogu u metabolizmu energije. Bez koenzima Q10 proizvodnja energije iz ćelija u organizmu je nemoguća. To je poput svećice automobila, nemoguće je dobiti energiju bez varnice. Ali, koenzim Q10 u sebi nosi još jednu akciju – zaštitu ćelija. Koenzim Q10 štiti naše ćelije od slobodnih radikala, od oksidativnog stresa i tako doprinosi očuvanju ćelijske mladosti. Poboljšava energiju ćelije.

U kombinaciji sa vitaminom E, koji podržava koenzim Q10, postižemo poboljšanu proizvodnju energije u respiratornom lancu. Proizvodi se više energije, i ona ide od mitohondrija – energetskih stanica prema napolje.

Većina mitohondrija nalazi se u mišićnim ćelijama, posebno u srčanom mišiću – miokardu. Stoga koenzim Q10 pojačava energiju srca.

U ćelijama našeg srca postoji više od 5000 mitohondrija, a koenzim Q10 igra ključnu ulogu u funkcionisanju srca, za njegovo bolje funkcionisanje do starih godina, jer proizvodnja koenzima Q10 u našem organizmu opada sa godinama.

Zato oni koji žele da sačuvaju energiju i rad srca, da sačuvaju mladost ćelija, najkasnije od 35 godina, treba da uzimaju koenzim Q10.

Kao rezultat studija promena povezanih sa godinama, otkriveno je da je koenzim Q10 efikasna supstanca protiv starenja.

Efekat koenzima Q10 protiv starenja opravdan je činjenicom da poboljšava funkcionalne sposobnosti ćelijskih membrana, pre svega uz pomoć vitamina E, čime se obezbeđuje optimalan metabolizam hranljivih materija i kiseonika, kao i eliminacija toksina.

To se postiže kombinacijom koenzima Q10 i vitamina E, jer je, kao što je već spomenuto, koenzim Q10 je anti-age supstanca za naše ćelije, a jer je njegova proizvodnja u organizmu smanjena od 35 godine, pa se mora obezbediti spolja.

Sve o čemu sam vam upravo govorio ne bi imalo smisla, čak i da imamo proizvode visokih performansi, ali ne bismo imali garancije. Stoga na kraju dolazimo do jedinstvenog koncepta kvaliteta i sigurnosti naših FitLine proizvoda.

Da bismo garantovali najviši kvalitet, čistoću i sigurnost, preduzimamo ozbiljne mere za kvalitet i sigurnost proizvoda. Mi, među malim brojem kompanija, vodimo proizvodnju prema GMP standardima, a trenutno je to najstroža kontrola kvaliteta i čistoće.

U svetu se samo oko 5% sve komplementarne hrane proizvodi po GMP standardima. Od samog početka smo testirani u skladu sa ovim standardima, što je dokumentovano.

Pored toga, naši dobavljači su otišli još dalje: većina njih proizvodi sirovine po DIN / ISO standardima – međunarodnom standardu za hranu i prema HCCP standardima. Zato se naši proizvođači pridržavaju nekoliko pokazatelja kvaliteta i brinu za najviši kvalitet, čistoću i sigurnost. Ovo se udvostručuje zbog kontrola u Švajcarskom institutu za vitamine u Lozani. Ovaj institut još jednom proverava komponente naših proizvoda.

U 2016. godini smo shvatili da smo prerasli Švajcarski institut za vitamine, i da bismo povećali konkurentnost, sklopili smo sporazum sa nezavisnom laboratorijom TÜV SÜD, koja ima besprekornu reputaciju, (osnovana 1866, Minhen, 800 predstavništava širom sveta, stručne službe sertifikovanja i testiranja, moto je „Više poverenja, više profita“).

Sada naši potrošači mogu pristupiti veb stranici nezavisne laboratorije pomoću QR koda na ambalaži naših proizvoda i da samostalno pročitaju sve studije ove laboratorije u vezi sa našim proizvodima. Pod stalnom smo kontrolom Visoke Sportske škole u Kelnu i Instituta za biohemiju, jedne od najvećih antidoping laboratorija u svetu. I tu smo postigli ono što je jedinstveno: i sportisti i FitLine proizvodi za dodatnu ishranu su pod stalnim nadzorom Instituta za biohemiju.

Tako pružamo dokaze da naši proizvodi u stvari ne sadrže nikakve doping materije.

Ovaj koncept kvaliteta, ojačan dodatnom unutrašnjom kontrolom kvaliteta, koja zakonski nije potrebna – sve ove mere doprinose tome da možemo reći: ono što radimo sa FitLine dodacima ishrani u oblasti kvaliteta i bezbednosti jedinstveno je širom sveta i uporedivo sa serijama drugih proizvoda.

I mnogi poslovni partneri su to već mogli da provere. Naravno, informacije koje sam vam upravo predstavio oni detaljno su proučavali. Ne kontrolišu nas samo institucije odgovorne za proizvodnju hrane u više od 44 zemlje sveta, već to radimo i sa poslovnim partnerima koji nas takođe testiraju i verifikuju.

Na primer, nemačka organizacija za zbrinjavanje bolesnih ljudi – jedina takva vrsta organizacije čiji smo član – podržava FitLine proizvode.

Već nekoliko godina sarađujemo sa nemačkim hokejaškim klubovima, sa nemačkim biciklističkim savezom, jednim od najvećih sportskih saveza u Evropi, sa nemačkim teniskim klubom, iz koga su izašli poznati sportisti.

Svi su testirali FitLine dodatke ishrani, temeljno ih testirali i od tada ih preporučuju, ne zato što mi plaćamo tim organizacijama, oni preporučuju proizvode kao i hiljade profesionalnih sportista širom sveta, jer su uvereni u kvalitet i vrednost proizvoda. Upoznali su se sa njihovim delovanjem, jer cene antidoping garanciju, kvalitet i čistoću naših proizvoda.

I zaista smo ponosni na saradnju sa poznatim partnerima, bez ikakvih novčanih plaćanja, što je takođe jedinstveno.

I da podvučem crtu, želim reći: da li uzimam dodatnu hranu ili ne – to je moja lična odluka. Svako je odgovoran za sebe.

Ali jedna je stvar bitna: ako danas ne uložimo vreme i novac, jednog dana će rezultati te odluke postati uočljivi.

Sebastian Kneipp (1821-1897) je jednom rekao:

„Oni koji danas ne ulažu vreme i novac u svoje zdravlje, sutra će mnogo više vremena i novca ulagati u svoje bolesti.“

* Dr. Tobias Kühne predsedava Naučnim Većem PM International AG.

Sledeći proizvodi Kompanije PM – International u okviru FitLine linije su za sada raspolozivi:

Šta o FitLine proizvodima kažu vrhunski sportisti, pre svih Novak Đoković, Nenad Zimonjić i drugi, možete pogledati ovde.

 

Kontaktirajte nas za dodatne informacije:

📞 +381 60 453 04 54

✉ sasvimprirodno.net@gmail.com